Injunghiat in propriul birou Un petitionar nemultumit de raspunsurile Agentiei Domeniilor Statului (ADS) la necazurile lui cu pamantul si-a luat dreptatea in maini. In sediul institutiei, el a incercat sa-i ia viata directorului Barna Tanczos.

Injunghiat in propriul birou

Un petitionar nemultumit de raspunsurile Agentiei Domeniilor Statului (ADS) la necazurile lui cu pamantul si-a luat dreptatea in maini. In sediul institutiei, el a incercat sa-i ia viata directorului Barna Tanczos.

In toiul audientei pe care o obtinuse, Alexandru Chitaru, om de afaceri iesean implicat in litigiile privind terenurile Podgoriei Cotnari, s-a luat la cearta cu seful ADS, Barna Tanczos. In plina ciondaneala, el a scos cutitul din buzunar si l-a infipt in pieptul celui la care initial venise sa se planga de subordonatii lui. A lovit o singura data, din fata, direct in torace. S-a intamplat ieri, la ora 18:45. Dupa consumarea momentului de furie, Chitaru a plecat ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic.
S-A PREDAT. Nu l-a impiedicat nimeni sa paraseasca sediul institutiei si, daca nu s-ar fi predat singur, la scurt timp, probabil ca autoritatile ar fi pierdut cateva ore in cautarea lui. Afaceristul a sunat la Politia Capitalei: ""Sunt Alexandru Chitaru, am 53 de ani si am savarsit o fapta grava (...). Ma aflu pe Strada Schitu Magureanu"". In cateva minute, langa el au sosit membrii unui echipaj de politie de la Sectia 3. L-au saltat si l-au dus la sediul sectiei.
ANCHETA. Alex Georgescu, procurorul criminalist al Parchetului Capitalei, a ajuns la sediul ADS in jurul orei 19:00 pentru cercetarea la locul faptei. Din primele investigatii, s-a constatat ca Alexandru Chitaru era cunoscut de angajatii ADS ca un petitionar ""cu personalitate"", un ""razvratit"". Un om de afaceri ""aflat in litigiu cu toata lumea pentru terenurile din zona podgoriei"", care s-a autointitulat ""reprezentant al taranilor cu aceleasi probleme din Cotnari"". El se angajase fata de taranii din comunele Deleni, Lungani, Erbiceni si Cotnari (nemultumiti ca nu-si pot primi terenurile in aceleasi zone in care le-au avut) sa rezolve toate problemele legate de Legea 18. Multi dintre taranii al caror conducator s-a erijat Chitaru au cerut inapoi mai multe hectare de vie, care in prezent sunt administrate de fostul IAS Cotnari. Raspunsul primit de Chitaru pana acum de la autoritati este acela ca doleanta proprietarilor nu poate fi pusa in practica, deoarece in locurile respective sunt acum ferme.
SE CERE ARESTAREA. Ancheta a durat pana tarziu in noapte. Potrivit unor surse judiciare, procurorii Capitalei vor propune astazi Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Chitaru pentru 29 de zile, sub acuzatia de tentativa de omor.

SEFUL ADS, IN AFARA ORICARUI PERICOL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.