Miting la 35 de grade Celsius Circa 15.000 de sindicalisti de la confederatiile ""Cartel Alfa"", Blocul National Sindical si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au blocat ieri cateva strazi din centrul Capitalei, la peste 35Â

Miting la 35 de grade Celsius

Circa 15.000 de sindicalisti de la confederatiile ""Cartel Alfa"", Blocul National Sindical si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au blocat ieri cateva strazi din centrul Capitalei, la peste 35°C cerand salarii si pensii mai mari, dar si demisia premierului. In deschiderea mitingului s-au interpretat piese care satirizau Guvernul. (E. Mihalcea)

Protest cantat la Cluj

Peste 150 de pensionari clujeni si-au cantat ieri nemultumirile in cadrul unui protest in fata Prefecturii. ""Saraca pensia mea, fost-am la Guvern cu ea, hai, hai, pensie hai, multe greutati imi dai"" a fost refrenul oamenilor. (Larisa Neagoe)

Blocaj - Capitala, asediata de taxiuri
Bucurestiul va fi si azi de necirculat, pentru a doua zi consecutiv. Dupa mitingul sindicatelor, taximetristii ies in strada de la ora 10. Aproximativ 4.000 de masini se vor alinia de la Ambasada Chinei pana in Piata Victoriei si in jurul orei 11:00 vor pleca intr-un mars pe Calea Victoriei pana la Palatul Parlamentului. Ei solicita printre altele simplificarea documentatiei pentru practicarea taximetriei si crearea de locuri de asteptare clienti.
(E. Mihalcea, M. Toader)
Bacau - ""Fabrica privata"" de bani
Un barbat din Bacau a gasit o metoda aparte de a face rost de bani: si i-a confectionat. In urma cu cateva zile, Costica Spiridon a fost prins in flagrant, avand asupra sa 15 bancnote contrafacute de un milion de lei vechi. El a fost retinut imediat si ulterior arestat preventiv de judecatorii Tribunalului Bacau. Potrivit anchetatorilor, incepand cu luna noiembrie a anului trecut, Costica Spiridon a falsificat si pus in circulatie zeci de bancnote. (Miruna Pasa)
Predeal - Incendiu la Cabana Vanatorul
Acoperisul si nivelul superior al cabanei Vanatorul din Predeal au fost mistuite complet de flacari in mai putin de o jumatate de ora. Incendiul a izbucnit marti noapte, in jurul orei 3:00, si a fost stins abia dupa trei ore. Interventia pompierilor militari brasoveni a fost extrem de dificila din cauza ca in zona nu exista sursa de apa. Toate pieile de urs cu care era decorata cabana s-au transformat in scrum. Turistii au fost scosi la timp. Cauza incendiului nu a fost deocamdata stabilita. (Ramona Tintea)
Solicitare - Dosarele ""secu"", predate de Parchet
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, i-a cerut ieri procurorului general Ilie Botos sa ia masurile necesare pentru ca pana la 30 mai Parchetul Instantei Supreme si Parchetele Instantelor Militare sa predea CNSAS toate dosarele care tin de arhivele fostei securitati si pe care le-au primit in custodie de la SRI, in perioada 1990 - 1998. O solicitare similara a fost facuta Curtii de Apel Bucuresti pentru predarea dosarelor aflate in custodia Tribunalelor Militare Iasi, Cluj si Timis. (Violeta Fotache)
Drepturi incalcate - Copos ataca ancheta DNA
Vicepremierul George Copos a declarat ieri dupa o intalnire cu presedintele PC, Dan Voiculescu, ca ancheta initiata impotriva sa de DNA este ilegala si ca nu-si va da demisia decat daca i se va dovedi vinovatia. Copos i-a prezentat liderului PC o ""plangere"" pe care a inaintat-o DNA si in care acuza procurorii ca i-au fost incalcate flagrant drepturile la aparare si la un proces echitabil. Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este de parere ca cercetarea vicepremierului George Copos este ""o comanda politica"". (Dana Piciu)
Mihailesti - Comemorare in cadru restrans
Cele 18 persoane care si-au pierdut viata la 24 mai 2004 in urma exploziei unui camion incarcat cu azotat de amoniu la Mihailesti, judetul Buzau, au fost comemorate ieri de cateva dintre rudele lor. Parastasul a avut loc intr-un cadru restrans, fara slujba religioasa, la monumentul ridicat la locul tragediei. La comemorare au participat si cativa pompieri buzoieni. Evenimentul oficial a fost amanat de autoritati cu doua zile, din lipsa de timp.
Mineriada a€™90 - Iliescu si-a amanat audierea
Citat pentru a fi audiat ca invinuit in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si-a amanat ieri audierea cu noua ore. Potrivit unor surse bine informate, Ion Iliescu si-ar fi trimis avocatii la Sectia Parchetelor Militare pentru a-i anunta pe procurori ca nu se poate prezenta mai devreme de ora 19. (Violeta Fotache)
Senat - OK pentru Acordul Gojdu
Senatorii din comisiile reunite de cultura si juridica au dat ieri unda verde Ordonantei ""Gojdu"", dupa ce la Camera acest act a fost respins. Cu 12 voturi pentru si 10 impotriva senatorii au adoptat respingerea solutiei date de Camera. La raport este adaugat si amendamentul PC care stipuleaza ca textul acordului nu aduce in nici un fel atingere Fundatiei non-profit ""Gojdu"" din Sibiu. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.