Dupa un proces-maraton de 14 ore, sub o presiune de nedescris a familiilor si prietenilor celor retinuti, Tribunalul Bucuresti a dispus ieri arestarea preventiva a sefului galeriei steliste, Gheorghe Mustata, si a celorlalti 13 membri ai ""clanului

Dupa un proces-maraton de 14 ore, sub o presiune de nedescris a familiilor si prietenilor celor retinuti, Tribunalul Bucuresti a dispus ieri arestarea preventiva a sefului galeriei steliste,
Gheorghe Mustata, si a celorlalti 13 membri ai ""clanului Rosca"". Inculpatii sunt acuzati de preluarea afacerilor necurate ale fratilor Camataru.

Zeci de politisti si jandarmi cu cagule au pazit ieri Tribunalul Bucuresti pana cand instanta a dispus arestarea preventiva a celor 14 inculpati din ""clanul Rosca"", acuzati de crima organizata si de savarsirea mai multor infractiuni de violenta extrema. In timpul procesului, care a durat o noapte si jumatate de zi, zona a fost impanzita de zeci de rude si prieteni. Toata noaptea de miercuri spre joi si dimineata, atmosfera a fost relativ linistita. Dupa pronuntarea arestarii, valul de apropiati ai inculpatilor s-a naspustit sa-i vada pe incarcerati inainte ca acestia sa fie bagati in dube. S-au catarat pe garduri, au iesit pe strada, i-au huiduit si injurat cu foc pe mascati. Suparati, si-au varsat oful chiar si pe ziaristi: ""Nu va mai ia aia prin Irak, ma?!"", ""Ce pozati, ba! Parca-l pozati pe Van Damme!"". Jurnalistii au fost chiar si fotografiati cu telefoanele mobile de prietenii maniosi, sa nu care cumva sa scape vreunul ""nepus la index"". In aceasta atmosfera, masinile Politiei si Jandarmeriei, vreo opt la numar, s-au indreptat catre locurile de detentie. Unii dintre inculpati, printre care si liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustata, au fost dusi in arestul Politiei Capitalei, iar ceilalti in celulele unor sectii de Politie.
GRUP ORGANIZAT. Cei 14 au fost saltati miercuri dimineata in urma unor descinderi de amploare. Fusesera filati luni intregi, pana cand anchetatorii au avut suficiente probe pentru a-i acuza de initierea, constituirea sau sprijinirea unui grup, extrem de violent, de crima organizata. In urma audierilor, procurorii i-au retinut si au cerut instantei arestarea preventiva. Potrivit Parchetului General, aceasta grupare, organizata ca ""o brigada care sa controleze Bucurestiul"", a fost initiata ""de persoane care s-au aflat in anturajul gruparii infractionale conduse de «fratii Balint», asa-numitul clan al Camatarilor"". Ea are drept scop obtinerea de bani prin comiterea de infractiuni grave, ca ""recuperarea de datorii reale sau pretinse, santaje sub forma taxelor de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale «la comanda»"".

LIDERUL GALERIEI STELISTE, IMPUS DE BECALI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.