Dupa operatia de strabism, copilul nu poarta ochelari si se intampla inevitabilul, strabismul revine. Operatia nu face decat sa aduca in paralel cei doi ochi si, daca dupa interventia chirurgicala nu se poarta ochelari, operatia a fost degeaba si dev
Dupa operatia de strabism, copilul nu poarta ochelari si se intampla inevitabilul, strabismul revine. Operatia nu face decat sa aduca in paralel cei doi ochi si, daca dupa interventia chirurgicala nu se poarta ochelari, operatia a fost degeaba si deviatia ochilor se reinstaleaza.
Explica strabismul conf. dr. Monica Pop, directoarea generala a Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti. Daca la copilul foarte mic strabismul e usor si evolueaza spre bine, situatia este in regula. Caci la sugari, dupa o perioada, ochii se asaza in paralel de la sine si nu mai fug. De aceea strabismul usor trebuie doar urmarit de oftalmolog. Daca strabismul la copilul foarte mic nu trece in cateva luni, ba chiar se accentueaza, trebuie analizat fundul de ochi. Strabismul debuteaza la varsta de 2-3 ani. Oftalmologul va examina fundul de ochi, caci cele mai multe strabisme apar din pricina viciilor de refractie, desi exista si strabisme produse de tumori sau de alte leziuni pe fundul de ochi. Apoi copilului trebuie sa i se masoare dioptriile prin autorefractometrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.