Curtea Constitutionala a respins aseara cu unanimitate de voturi sesizarea presedintelui Traian Basescu privitoare la neconstitutionalitatea pensiilor pe care senatorii si deputatii si le-au acordat prin statutul parlamentarilor. In schimb, legea
Curtea Constitutionala a respins aseara cu unanimitate de voturi sesizarea presedintelui Traian Basescu privitoare la neconstitutionalitatea pensiilor pe care senatorii si deputatii si le-au acordat prin statutul parlamentarilor.

In schimb, legea a fost trimisa la Parlament pentru reexaminarea altor patru aspecte contrare Constitutiei. Acestea vizeaza folosirea gresita a unor sintagme care ar fi dus la confuzii ori la sporirea imunitatii parlamentarilor si a dreptului acestora de a obtine informatii de la Guvern sau de la alte institutii ale statului. Traian Basescu reclamase faptul ca regimul de pensii pe care si l-au prevazut parlamentarii incalca articole din Constitutie care prevad egalitatea cetatenilor in fata legii. Potrivit presedintelui, privilegiile i-ar discrimina pozitiv pe senatori si deputati, in comparatie cu ceilalti pensionari. Totodata, seful statului arata si ca parlamentarii nu au stabilit si sursele de finantare pentru aceste drepturi, asa cum prevede legea. (Miruna Pasa, Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.