Scrutinul prezidential din Belarus, castigat, cu 82,6% din voturi, de actualul presedinte Aleksandr Lukasenko, conform datelor furnizate de Comisia electorala, a starnit, cum era de asteptat, vii proteste in randul simpatizantilor principalului sau
Scrutinul prezidential din Belarus, castigat, cu 82,6% din voturi, de actualul presedinte Aleksandr Lukasenko, conform datelor furnizate de Comisia electorala, a starnit, cum era de asteptat, vii proteste in randul simpatizantilor principalului sau contracandidat, Aleksandr Milinkevici.
PROTESTE. ""Noi nu recunoastem aceste alegeri care sunt o farsa"", striga Milinkevici in fata celor aproximativ 10.000 de manifestanti reuniti duminica seara in Piata Centrala din Minsk. Opozitia a cerut anularea vo-tului si organizarea unui nou scrutin, sustinand ca voturile au fost falsificate. Aflat la al treilea mandat, Lukasenko a raspuns vehement cerintelor liderului Opozitiei, afirmand ca nu este de acord cu organizarea unui nou tur de scrutin.
INGRIJORARE. Si Bruxelles-ul s-a declarat ingrijorat de actuala situatie din Belarus si a comunicat prin interme-diul comisarului european pentru Relatii Externe, Benita Ferrero-Waldner, ca noi sanctiuni ar putea fi impuse Minskului. ""Nimeni nu va abuza de alegeri"", a replicat taios si Günter Verheugen, vicepresedinte al Comisiei Europene. In ciuda pozitiei oficiale a Moscovei care considera valide alegerile, presa liberala rusa a denuntat alaturi de alte ziare din Polonia si Ucraina scrutinul. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.