Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, si-a depus ieri-dimineata demisia la cabinetul primului-ministru. Inlocuitorul demisionarului va fi stabilit azi de liberali. ""Vreau sa va informez ca in cursul acestei dimineti

Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, si-a depus ieri-dimineata demisia la cabinetul primului-ministru. Inlocuitorul demisionarului va fi stabilit azi de liberali.

""Vreau sa va informez ca in cursul acestei dimineti mi-am depus demisia din functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul la cabinetul primului-ministru. Decizia mea este determinata de dorinta de a candida la sefia Camerei din pozitia de simplu deputat. Nu doresc sa existe nici un fel de implicare a pozitiei mele ministeriale intr-o dezbatere si o decizie politica exclusiv de competenta Parlamentului. Nu doresc sa afectez in vreun fel pozitia Parlamentului de organ suprem al poporului fie si prin impresia unei imixtiuni a Executivului intr-o decizie ce tine de competenta Parlamentului."" Aceasta a fost motivatia pe care Olteanu a oferit-o ieri pentru decizia sa de a parasi cabinetul Tariceanu. O decizie care a fost insotita insa si de regrete: acela ca, spune Olteanu, nu va face parte din echipa guvernamentala care se va bucura de succesul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.
FARA INTOARCERE. Cum orice procedura de vot presupune un factor de risc, Bogdan Olteanu a luat in calcul si posibilitatea de a pierde batalia pentru fotoliul de presedinte al Camerei inferioare a Parlamentului si spune ca, intr-o astfel de situatie, va ramane ""un simplu deputat de Bucuresti"". El a exclus vehement posibilitatea de a reveni in cadrul Guvernului, considerand ca, daca nu va obtine sustinerea parlamentarilor, prezenta sa in cadrul guvernului ""ar fi imorala"". Pana la votul deputatilor, Olteanu si-a facut lobby printre colegii deputati, indiferent de apartenenta lor politica, carora le-a explicat ca ar vrea sa fie un presedinte ""onest politic si echilibrat"".
INLOCUITOR. Portofoliul de ministru delegat la care a renuntat Olteanu va reveni, conform protocolului Aliantei, tot unui reprezentant al liberalilor. Care va fi acesta insa se va decide de-abia in aceasta dimineata in cadrul Biroului Permanent al PNL. Sunt in carti senatorul Norica Nicolai si deputatul Titu Gheorghiof.

""DEMISIE CU SUBSTRAT""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.