Fiul fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, Marko, este nemultumit de modul in care Partidul Socialist a organizat funeraliile tatalui sau, decedat la Haga, saptamana trecuta. Potrivit Reuters, Marko a apreciat ceremoniile funerare dre
Fiul fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, Marko, este nemultumit de modul in care Partidul Socialist a organizat funeraliile tatalui sau, decedat la Haga, saptamana trecuta.

Potrivit Reuters, Marko a apreciat ceremoniile funerare drept ""o manifestare politica, nu o inmormantare"". Oficiali din cadrul Partidului Socialist au rostit discursuri dure sambata, la Belgrad, in fata a mii de persoane reunite in jurul sicriului in care se afla fostul presedinte iugoslav. Marko, dar si mama sa, Mira Markovici, si sora sa, Marija, nu au participat la inmormantarea care a avut loc in orasul natal al lui Milosevici, Pojarevat, pentru ca regimul actual de la Belgrad nu le-a acordat ""garantii de securitate"". Marko a declarat ca nu intentioneaza sa mearga sa viziteze mormantul tatalui sau, iar Marija, care s-a impotrivit inhumarii tatalui in Serbia, a declarat ca va face eforturi pentru a-l muta in Muntenegru.
ISTORIE. Indiferent de opiniile familiei lui Milosevici, Serbia a pus capat unui capitol din istorie. Inhumarea in tara sa a fostului presedinte a provocat un acces de febra nationalista, care se estompase inca de ieri, a doua zi dupa funeralii. Portile marelui domeniu al familiei Milosevici s-au deschis pentru toti cei care vor sa se reculeaga la mormantul fostului presedinte iugoslav.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.