In campania declansata impotriva pornografiei pe internet, autoritatile americane au intalnit refuzul Google de a furniza informatiile cerute. Judecatorii au luat in considerare protejarea intimitatii si pierderile financiare pentru companie.

Retelele globale ale pedofililor si-au gasit in increngatura internetului cea mai comoda modalitate de a-si alimenta poftele si de a ""pasa"" victime. Partea buna este ca raidurile in cyberspace s-au inmultit si au fost prinsi in ""capcane"" numerosi infractori. Una dintre modalitatile guvernamentale de a lupta cu acest flagel este aceea de a cere companiilor care detin motoare de cautare o serie de informatii. Fireste, in clipa in care acele date ajung la autoritati , internautii se intreaba in ce masura statul foloseste cu ""buna-credinta"" informatiile stocate. In cea mai cunoscuta confruntare pe aceasta tema, Google vs guvernul american, cel mai puternic motor de cautare a castigat: autoritatile au dreptul sa primeasca ""doar"" 50.000 de site-uri din indexul Google, dar nu vor avea acces la cautarile efectuate de utilizatori. Concurentii principali ai Google au convenit sa vina in intampinarea unor solicitari similare ale autoritatilor. Pentru judecatorul James Ware, protejarea intimitatii si aspectul economic (Google ar pierde utilizatori) au contat mai mult decat cererea guvernamentala.
SONDAJ ROMANESC. Asociatia pentru Tehnologie si internet a efectuat un sondaj online (http://www.apti.ro/) legat de activitatile copiilor pe internet. Astfel, din datele prezentate a reiesit ca serviciile cel mai mult folosite de copii sunt cele de tip messenger, e-mail si web, iar site-urile cele mai accesate sunt cele cu muzica, urmate de cele cu jocuri si legate de hobby-uri, dar si cele informative/educationale. Multi dintre copii petrec o perioada destul de lunga pe internet, unii chiar mai mult de patru ore pe zi (cam 25%). Nu exista insa o reala comunicare intre parinti si copii in legatura cu ceea ce acceseaza copiii pe internet (20% dintre copii au afirmat ca au dezvaluit pe internet date personale). 65% dintre parintii care au raspuns la chestionar, nu stiu sau nu pun in practica restrictii cu privire la accesarea internetului.

ASPECTE