Majoritatea filmelor care au participat la decernarea Premiilor Oscar in acest an au fost ecranizari ale unor povesti de success. Astfel, scriitorul Truman Capote a prins viata pe marele ecran, iar Clooney a facut un film despre Edward R. Murrow.
Majoritatea filmelor care au participat la decernarea Premiilor Oscar in acest an au fost ecranizari ale unor povesti de success. Astfel, scriitorul Truman Capote a prins viata pe marele ecran, iar Clooney a facut un film despre Edward R. Murrow.

Unul dintre filmele despre care s-a vorbit mult si inca se mai vorbeste, este Brokeback Mountain. Scenariul filmului a fost facut dupa nuvela cu acelasi nume scrisa de Annie Proulx. Cu un scenariu scris de Larry McMurtry si de Diana Ossana, Ang Lee a reusit sa regizeze un film care a obtinut trei Oscaruri. Un alt film de Oscar este ""Capote"", in regia lui Bennet Miller. Filmul il prezinta pe scriitorul Truman Capote, interpretat de actorul Philip Seymour Hoffman, in perioada cand lucra la romanul ""In cold blood"", iar intre acest film si cartea ""In cold blood"" existau multe puncte in comun. Filmul ""Munich"", regizat de Steven Spielberg, trateaza acelasi subiect ca si cartea lui George Jonas, ""Vengeance: The True Story of an Israeli Counter-Terrorist Team"". ""Munich"" readuce in prezent evenimentele nefericite din timpul Olimpiadei de la Munchen din anul 1972, cand 11 israelieni au fost ucisi. Si romanul de dragoste al lui Jane Austen, ""Mandrie si prejudecata"" a beneficiat de o ecranizare reusita, incadrata in cursa pentru un Oscar. Filmul cu care s-a prezentat anul acesta George Clooney in calitate de regizor, este ""Good night, and good luck"". Subiectul are puncte de vedere asemanatoare cu romanul lui Norman Finkelstein, ""With Heroic Truth: The Life of Edward R. Murrow"", dar si cu cel al lui Bob Edwards, intitulat ""Edward R. Murrow and the Birth of Broadcast Journalism"". ""The Constant Gardener"" este o adaptare a cartii lui John Le Carre, iar filmul ""A History of Violence"" are la baza cartea lui John Wagner si a desenatorului Vince Locke.
FANTEZIE. De Oscar sau nu, filmele de fantezie aparute pe piata in ultimii ani au inceput sa isi largeasca targetul, prinzand in mreje atat copiii, cat si parintii. La aceasta categorie se incadreaza ecranizarile cartilor lui J. K Rowling, care il au ca protagonist pe micul Harry Potter, ""Cronicile din Narnia - Leul, Vrajitoarea si Dulapul"" care are la baza cartea lui C.S Lewis, dar si trilogia ""Lord of the rings"", o adaptare a romanului de fantezie al lui J. R.R. Tolkien. Cele trei ecranizari in regia lui Peter Jackson au fost un real succes, avand incasari colosale. De asemenea, filmul ""Eragon"" in regia lui Stefen Fangmeier este facut dupa cartea lui Christopher Paolini. Romanul a fost publicat in 30 de tari si a avut vanzari de peste 500.000 de exemplare in 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.