Casa britanica de lux Burberry a fost fondata in anul 1856 de Thomas Burberry, care, la varsta de doar 21 de ani, a deschis un magazin de imbracaminte - ""T. Burberry and Sons"" - , punctul de plecare a unuia dintre cele mai renumite branduri d
Casa britanica de lux Burberry a fost fondata in anul 1856 de Thomas Burberry, care, la varsta de doar 21 de ani, a deschis un magazin de imbracaminte -
""T. Burberry and Sons"" - , punctul de plecare a unuia dintre cele mai renumite branduri de lux din lume.

Thomas Burberry s-a nascut in Dorking Surrey, Anglia in 1835, lucrand ca ucenic in atelierul unui postavar. Dupa deschiderea propriului sau magazin, Thomas Burberry a produs un material impermeabil care a fost denumit gabardina. In 1891, Burberry a deschis un magazin de desfacere si in Londra, specializandu-se in productia de haine din gabardina. Cel mai popular si mai vandut articol de imbracaminte era asa-numitul ""Walking Burberry"", un pardesiu din gabardina, cu croiala dreapta, centura si maneci largi. Gabardina, brevetata in 1888 de catre Thomas Burberry, nu era numai impermeabila, ci si extrem de rezistenta. In 1902, materialul a fost inregistrat ca marca a Burberry, iar in anul 1909, Thomas Burberry a inregistrat si marca Burberry.
EMBLEMA MARCII. In 1920, Burberry a introdus materialul in carouri, care a ramas de atunci emblema marcii, alaturi de vestitul trench creat de Burberry. In anii a€™60, Burberry era in centrul atentiei in lumea modei, carourile fiind prezente pe umbrele, esarfe si fulare, genti de voiaj, etc. Expansiunea internationala a Burberry a cuprins apoi in timp intreaga Europa, Rusia si a continuat cu Japonia, China, SUA si Orientul Mijlociu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.