Cine nu-si aminteste de imaginea bunicii stand cuminte intr-un fotoliu in timp ce-si plimba mana prin blana pufoasa a pisoiului care dormiteaza in poala? Nu exista imagine mai calma, mai linistitoare, mai semnificativa pentru pacea si tihna unui
Cine nu-si aminteste de imaginea bunicii stand cuminte intr-un fotoliu in timp ce-si plimba mana prin blana pufoasa a pisoiului care dormiteaza in poala? Nu exista imagine mai calma, mai linistitoare, mai semnificativa pentru pacea si tihna unui camin decat bunica cea blanda cu pisoiul in brate, suflete parca unite in pragul atipitului cel dulce.

Dar iata ca medicina vine si gaseste explicatii stiintifice pentru aceasta imagine idilica. In urma unor cercetari, specialisti de marca ajung la concluzia ca, mangaind pisoiul asezat comod in poala, omul se elibereaza de tensiunile nervoase prin blana motanului, scurgandu-se mare parte din stres. Deci, pisoiul reprezinta un veritabil calmant pentru sistemul nervos, un adevarat paratrasnet de scurgere a tensiunilor nervoase. De altfel, medicina moderna a tras concluzii si cu privire la avantajele aduse de catelul crescut in mijlocul familiei. Nu numai ca un astfel de catel cu dragostea lui neconditionata schimba ""metabolismul"" intregii familii, aducand senin si bucurie, dar el e si modul prin care copilul creste mai generos, mai bun, mai sociabil.
MISCARE. De altfel, si pisoiul care toarce ba pe televizor, ba pe genunchii membrilor familiei este si el aducator de liniste si buna dispozitie. Catelul poate fi numit si el ""medicamentul catel"", fiindca stapanul e obligat sa-l scoata dimineata si seara afara din casa si, astfel obligat sa plimbe cainele, omul face atat de trebuincioasa miscare, acea plimbare recomandata tuturor impotriva sedentarismului pentru buna functionare a inimii, a vaselor, a intregului organism. Exista specialisti care, ocupandu-se de liniile magnetice ale pamantului, au tras niste concluzii. Zic specialistii ca omul e bine sa nu isi puna capul acolo unde doarme pisica, fiindca ea se asaza pe nodurile defavorabile magnetice si este indicat mai curand ca omul sa doarma cu capul spre locul unde trage la somn cainele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.