In afara satisfactiilor uriase de moment, parcursul superb al Stelei si al Rapidului va conta enorm si in sezonul 2007-2008 al cupelor europene. Vom avea doua echipe in Liga Campionilor, iar in Cupa UEFA, cele doua echipe romanesti vor scapa de un tu
In afara satisfactiilor uriase de moment, parcursul superb al Stelei si al Rapidului va conta enorm si in sezonul 2007-2008 al cupelor europene. Vom avea doua echipe in Liga Campionilor, iar in Cupa UEFA, cele doua echipe romanesti vor scapa de un tur preliminar.

Castigatoarea din sezonul 2006-2007 al Cupei Romaniei va primi dreptul de a evolua direct in turul I al Cupei UEFA, iar echipa care se va clasa pe locul 3 la finalul urmatoarei editii a Diviziei A va scapa de primul tur preliminar al competitiei.
SIGURANTA. Dupa disputarea meciurilor din optimile de finala ale Cupei UEFA, Romania ocupa locul 12, cu 29,124 puncte, la distanta de 1,126 fata de Belgia si 1,251 de Scotia, tari care nu mai au nici o reprezentanta in cupele europene. In urma disputarii sferturilor de finala, Romania va obtine patru puncte, la care se adauga un punct bonus acordat pentru calificarea in semifinale, indiferent de rezultatele dublei manse dintre Steaua si Rapid. Cele cinci puncte obtinute se vor imparti la trei, care reprezinta numarul de echipe cu care tara noastra a inceput actualul sezon al cupelor europene. De aici, rezulta 1,6666 puncte care, adunate la cele 29,124 puncte deja acumulate, dau Romaniei un coeficient de 30,790, prin care vom ocupa locul 10, inaintea Scotiei si a Belgiei. Aceasta pozitie ne permite, indiferent de viitoarele rezultate ale Stelei si ale Rapidului in actuala editie a Cupei UEFA, inscrierea a doua echipe in Liga Campionilor.
CLASAMENT. Singurele tari aflate dupa Romania in clasamentul general al coeficientilor care mai au inca o echipa in cupele europene sunt Elvetia, reprezentata de FC Basel, si Bulgaria, reprezentata de Levski Sofia. Nici una din aceste tari nu ar putea depasi Romania, chiar daca Basel sau Levski ar obtine numai victorii, inclusiv in finala. Daca FC Basel ar cuceri Cupa UEFA, Elvetia ar acumula 28,375 puncte, iar daca formatia bulgara ar triumfa in ultimul act al competitiei ar aduna 27,040, fata de 29,124, cat are Romania la aceasta ora. Pentru ca echipa campioana a Romaniei sa acceada direct in grupele Ligii Campionilor, Romania ar trebui sa depaseasca la coeficient Rusia sau Grecia. Pentru realizarea acestui lucru, castigatoarea dublei manse dintre Steaua si Rapid are nevoie de minimum o calificare in finala, printr-o victorie si un rezultat de egalitate in semifinale, ceea ce ar aduce Romaniei trei puncte, la care se adauga punctul bonus pentru calificarea in finala. In acest caz, Romania ar acumula 32,123 puncte (1,3333 puncte din semifinale + 30,790 puncte) si ar depasi sigur Grecia (32,081 puncte), care nu mai are nici o reprezentanta in cupele europene. Romania ar putea depasi si Rusia in cazul in care reprezentanta acestei tari, Zenit St. Petersburg, ar fi invinsa in ambele manse din sferturile de finala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.