Analizele de sange pot depista prezenta bacteriei Helicobacter pylori in organism? Adevarat. Analizele de sange (asa-numitul test al anticorpilor serici) depisteaza anticorpii serici impotriva lui Helicobacter pylori. Pentru diagnosticarea ulceru
Analizele de sange pot depista prezenta bacteriei Helicobacter pylori in organism? Adevarat. Analizele de sange (asa-numitul test al anticorpilor serici) depisteaza anticorpii serici impotriva lui Helicobacter pylori. Pentru diagnosticarea ulcerului este insa nevoie de endoscopie, pentru ca este posibil ca bacteria Helicobacter sa existe in organism, sa apara la analizele de sange, dar noi sa nu fim bolnavi de ulcer.   Dieta prea bogata in fibre alimentare poate impiedica absorbtia analgezicelor? Adevarat. Fibrele alimentare se gasesc in special in fructe, legume, cereale integrale. Mai mult de 40 g de fibre pe zi afecteaza absorbtia unor medicamente, a unor grasimi si vitamine. Fiind nedigerabile, fibrele blocheaza asimilarea analgezicelor, vitaminelor, eliminandu-le inainte de a-si face efectul.   In procesul de prajire a cartofilor este generata o substanta cancerigena si neuroto­xica? Adevarat. Este vorba despre acrilamida, o substanta care apare atunci cand carbohidratii intra in  contact cu grasimile incinse la  temperaturi mai mari de 120 de grade Celsius.   Infectia cu virusul herpesului tip 1 (bucal) este lipsita de riscuri majore? Fals. Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, herpesul bucal ocupa al doilea loc in ceea ce priveste mortalitatea prin infectii virale. In acest context, herpesul bucal nu este depasit decat de gripa. Pe fondul imunitatii scazute, herpesul poate evolua catre meningoencefalita herpetica si deces.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.