Plecatul la munca in Spania poate sa aduca pe linia de plutire bugetul familial, dar pericolele sunt pe masura avantajelor financiare. Astfel, in domeniul constructiilor, in fiecare an, in Spania, mii de muncitori se accidenteaza sau mor pe santi
Plecatul la munca in Spania poate sa aduca pe linia de plutire bugetul familial, dar pericolele sunt pe masura avantajelor financiare.

Astfel, in domeniul constructiilor, in fiecare an, in Spania, mii de muncitori se accidenteaza sau mor pe santiere din cauza conditiilor necorespunzatoare de munca, relateaza BBC. Vina o poarta patronii firmelor de constructii sau persoanele care angajeaza muncitori liber- profesionisti, caci, pentru a reduce cat mai mult costurile si a termina mai repede lucrarile, refuza sa ofere echipamente de protectie angajatilor de pe santiere. Aceasta problema a intrat atat in vizorul autoritatilor spaniole, cat si al sindicatelor, mai ales ca numarul accidentelor si al deceselor va creste in urmatoarea perioada, deoarece in prezent peste 600.000 de case sunt in constructie. Intrebati despre mediul de lucru, cativa muncitori au recunoscut ca se expun pericolelor in fiecare zi, insa zgarcenia patronilor este greu de combatut. De aceea se multumesc sa taca si sa isi vada in continuare de lucru, pentru ca macar sunt mai bine platiti decat acasa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.