Aproximativ 600.000 de oameni s-au inghesuit la birourile postale din intreaga Italie pentru a-si ridica mult-ravnitele permise de munca si de sedere.
Cei mai multi dintre ei au format cozi interminabile inca de vineri, pentru a fi siguri ca
Aproximativ 600.000 de oameni s-au inghesuit la birourile postale din intreaga Italie pentru a-si ridica mult-ravnitele permise de munca si de sedere.
Cei mai multi dintre ei au format cozi interminabile inca de vineri, pentru a fi siguri ca vor reusi sa puna mana pe permisul italian. Pentru ca autoritatile italiene au avut disponibile pentru anul in curs doar 170.000 de astfel de acte pentru muncitorii care provin din tari nemembre ale Uniunii Europene. Asta in contextul in care in Italia se afla circa trei milioane de imigranti. INJUNGHIAT. Marti dupa-amiaza, la o jumatate de ora de la deschiderea ghiseelor, 300.000 de cereri fusesera deja depuse pe tot teritoriul Italiei. In mai multe orase au avut loc incidente grave. La Rivoli, in nord-vestul tarii, un roman a fost injunghiat cu un cutit in coapsa, dupa o cearta izbucnita intre cei care asteptau la coada. La Savona, o romanca in varsta de 35 de ani a suferit un atac de cord dupa ce a asteptat la coada timp de mai multe ore si a fost transportata la un spital. Autoritatile au impus ca ghiseele sa fie deschise doar cateva ore si au pus la dispozitia imigrantilor 6.000 de oficii postale. Disperarea a fost atat de mare, incat imigrantii au recurs la liste de asteptare pentru ""a-i elimina pe cei care s-au dus sa se culce si care doreau sa-si reia locul in cursul diminetii"", marturiseste romanul Liviu, in varsta de 24 de ani, care de mai bine de doi ani spera sa obtina permisul de munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.