Adrian Nastase a fost decapitat. Mircea Geoana a urlat. Nu la Nastase, care si-a dat demisia din functiile de conducere, ci la deputatii care au semnat lista de sustinere a lui Nastase. Pentru Geoana, acestia sunt niste ""golani"". Toate acestea

Adrian Nastase a fost decapitat. Mircea Geoana a urlat. Nu la Nastase, care si-a dat demisia din functiile de conducere, ci la deputatii care au semnat lista de sustinere a lui Nastase. Pentru Geoana, acestia
sunt niste ""golani"".

Toate acestea s-au intamplat la sedinta cu sefii de organizatii ai PSD de marti spre miercuri, de la Hotelul Confort din Otopeni. Adunati sa judece cazul lui Adrian Nastase, liderii PSD au stat pana la 2:30 pentru a da un verdict. Departe de ochii presei, izolata la parterul hotelului, pesedistii au intors pe fata si pe dos problema demisiei lui Adrian Nastase din functiile de presedinte executiv al PSD si de presedinte al Camerei Deputatilor si pe cea a oportunitatii unui congres extraordinar. Rand pe rand, fiecare lider de organizatie si-a spus cuvantul, unii mai timorati, altii mai incisivi la adresa lui Nastase, insa recitalul a fost oferit de presedintele partidului, Mircea Geoana.
RABUFNIRE. ""Deputati golani."" Acestea au fost cuvintele lui Geoana la adresa deputatilor PSD care au semnat, in cursul zilei de luni, o lista de sustinere a lui Adrian Nastase la sefia Camerei Deputatilor. ""Sa le fie rusine"", a continuat Geoana revoltat. Nimeni din sala nu a protestat fata de iesirea lui Geoana, desi intre participanti se numarau si cativa din cei 84 de semnatari ai sustinerii. Ieri insa deputatii nu au mai tacut.
GRAV. ""Ma lasa rece catalogarea lui Mircea Geoana"", a spus ironic deputatul Eugen Bejinariu, considerand ca Geoana a gresit folosind un asemenea ""atribut"". Deputatul Ion Stan a apreciat si el drept grav faptul ca presedintele partidului ""si-a pierdut cumpatul si a adresat cuvinte jignitoare"". ""Sper ca a fost o clipa de ratacire, o stare emotionala a presedintelui, si nu o stare de incrancenare, care sa duca la o vanatoare a celor care au fost loiali partidului, presedintelui executiv si au avut curajul sa aiba opinii"", a spus Stan.
GRESEALA. Deputatul Nicolae Badalau se gandeste la o demisie. ""N-am ascultat un mesaj atat de rau de mult timp. Ma gandesc sa ma retrag din politica, sa demisionez din PSD si din Parlament"", ne-a declarat deputatul. ""Ca om, reactia domnului Mircea Geoana este de inteles. Datorita atmosferei tensionate s-au spus lucruri intr-un mod mai patimas. Ca lider de partid insa a facut o greseala"", a declarat si deputatul Rovana Plumb.
SUPARAT. In restul sedintei, mai multi lideri centrali si-au spus punctul de vedere, Dan Mircea Popescu, Miron Mitrea si Ion Iliescu, alaturi de Mircea Geoana fiind transanti si sustinand debarcarea lui Nastase. Acesta, incruntat si avand sub ochi un banner pe care sta scris ""PSD - un nou capitol"", s-a aratat suparat de lipsa de fair-play a pesedistilor de la filiala Sector 1, care i-au retras sprijinul in lipsa sa, dar si pe ceilalti colegi, pentru ca nu i-a simtit solidari cu el. ""Mai sunt util partidului?"", i-a intrebat Nastase pe liderii PSD, cerand un vot de incredere. Geoana a intervenit si a spus ca se va supune la vot, iar un vot de incredere pentru Nastase ar insemna ""un vot impotriva deciziei conducerii partidului"". Cu acest avertisment, prin vot secret, liderii pesedisti au stabilit, cu 37 de voturi ""pentru"", 16 ""impotriva"" si o abtinere, sa ii retraga sprijinul lui Nastase pentru functiile de presedinte executiv al partidului si de presedinte al Camerei.
TELENOVELA. La 2:30, Nastase a iesit din sala de sedinta si a anuntat ca demisioneaza din cele doua functii, respectand astfel recomandarea colegilor. ""Din punct de vedere personal, consider ca este vorba, mai curand, de o varianta care cauta un tap ispasitor pentru problemele mai complicate ale partidului"", a spus Nastase, precizand ca ""deocamdata"" ramane membru al PSD si ca decizia colegilor sai este ""un episod al unei telenovele"". La cateva minute, Mircea Geoana a venit si el in fata jurnalistilor pentru a spune ca nu este fericit ca s-a ajuns la situatia de a se da un vot asupra lui Nastase, dar acest vot este ""un prim pas pe un drum lung si greu de recastigare a credibilitatii PSD"".

MOTIVE DE RAZBUNARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.