Autoritatile locale mor de nerabdare sa rezolve cazul Parcului Bordei, mai exact al lui Costel Constanda, cel care detine 33.000 de metri patrati din spatiul verde pe care vrea sa-l transforme intr-un cartier rezidential. Graba alesilor este suspecta

Autoritatile locale mor de nerabdare sa rezolve cazul Parcului Bordei, mai exact al lui Costel Constanda, cel care detine 33.000 de metri patrati din spatiul verde pe care vrea sa-l transforme intr-un cartier rezidential. Graba alesilor este suspecta, mai ales ca procesul intre Consiliul General si omul de afaceri este in derulare.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General, programata maine, a aparut un proiect privind Planul Urbanistic Zonal pentru terenurile situate in Strada Turgheniev nr. 11-15 si Bulevardul Aviatorilor nr. 110-112, Sector 1, respectiv Parcul Bordei. Graba alesilor locali a dat de banuit, mai ales ca procesul dintre Consiliul General si omul de afaceri Costel Constanda, care detine majoritatea terenului din parc, este in desfasurare. Justitia nu si-a spus inca cuvantul, cu toate astea alesii locali sunt nerabdatori sa o rezolve.
""Proiectul a aparut pe ordinea de zi la insistentele tuturor consilierilor. Nu pot sa spun ca s-au epuizat toate solutiile. I-am intrebat de ce se grabesc ca fetele la maritat. Am inteles ca li s-a facut frica. Constanda i-a amenintat ca-i da in judecata si le cere daune. Ei vor sa voteze uninominal, fiecare sa-si spuna parerea, fara sa fie o chestie de partid"", a spus Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Interesanta declaratia edilului-sef, mai ales ca, luati la intrebari, aproape toti consilierii au declarat ca nu stiu mai nimic si ca n-au luat inca nici o decizie.
LA SECRET. In ultima perioada, cativa dintre alesii locali s-au tot intalnit cu Costel Constanda pentru a negocia viitorul spatiului verde. Cu alte cuvinte, se pare ca unii s-au decis sa-i dea o mana de ajutor omului de afaceri. De aici rezulta si secretomania privind modul in care proiectul cu pricina a aparut pe ordinea de zi a sedintei de consiliu.
""Doi consilieri au semnat fara numele intreg. N-am inteles din semnatura cine a pus proiectul pe ordinea de zi. Joi veti vedea rezultatul"", ne-a spus Dumitru Stanescu, secretarul general al Municipalitatii.
Parerile alesilor locali sunt impartite, unii nu sunt de acord cu pretentiile lui Constanda, altii prefera sa declare ca nu stiu nimic, iar cei care mai raman se gandesc pana joi, la sedinta. Asta, daca sunt luati la intrebari, pentru ca in alte imprejurari opiniile lor sunt altele. ""Inca nu avem o solutie. Daca este pe ordinea de zi nu inseamna ca va fi si discutat. Vom supune proiectul dezbaterii publice"", a spus Antonel Tanase, consilier PNL, deranjat de intrebare.
SURPRIZA. Altii nu stiu nimic. ""Sunt surprins sa aflu ca proiectul referitor la Parcul Bordei este pe ordinea de zi. La ultima sedinta, de saptamana trecuta, unde au participat presedintii tuturor comisiilor impreuna cu primarul general, acest proiect nu s-a discutat. Tare as vrea sa stiu cum a ajuns pe oridinea de zi. Calitatea de consilier nu este luata in serios de cei din Executiv. Nu este pentru prima data cand apar puncte noi pe ordinea de zi pe care noi nu le-am vazut"", ne-a spus Nicusor Stan, consilier, culmea, din PD.
Cei din opozitie par mai stapani pe situatie. ""Nu sunt de acord. Constanda, in momentul in care a primit terenul, a stiut ca nu poate sa construiasca decat pe 15% din suprafata, atat cat legea ii permite. Acum de ce forteaza mana consilierilor?"", se intreaba Aurelia Surulescu, consilier PSD.
Potrivit legii, Constanda nu poate sa construiasca pe o suprafata mai mare de 15% din actuala intindere a parcului, iar cladirile nu pot sa aiba o inaltime mai mare de parter plus doua etaje. Omul de afaceri vrea sa transforme Parcul Bordei intr-un cartier de lux, cu hoteluri si vile.

EXPROPRIEREA, O VARIANTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.