Foarte multi destepti exista in lume, dar inca si foarte multi prosti. Desteptii sunt mai putini decat prostii, dar prostii, compenseaza prin gregaritate lipsa de calitate. Desteptii vin in emisiunile de televiziune sau de radio si spun ca pe ei cel
Foarte multi destepti exista in lume, dar inca si foarte multi prosti. Desteptii sunt mai putini decat prostii, dar prostii, compenseaza prin gregaritate lipsa de calitate. Desteptii vin in emisiunile de televiziune sau de radio si spun ca pe ei cel mai mult si cel mai mult ii enerveaza prostia. Bine, admit, cand ai un ai-chiu de o suta cincizeci e si normal sa-ti dai ochii peste cap (cine n-ar face-o?).
Prostii isi molfaie prostia lor si tac din gura sereni. Oricum n-au ce sa spuna si, oricum, nu-i intreaba nimeni de sanatate. Pentru ca au neuroni salbatici si sexy, desteptii trebuie sa vorbeasca, sa se afirme. Se uita la prosti cu un soi de mila amestecata cu scarba: ""Saracua€™!"". Pentru ca e prost, prostul nu-si da seama de cavalcada de sentimente pe care le trezeste in sufletul desteptului. Doar desteptul isi da seama de firea lui, ah, complicata. De foarte multe ori, desteptul isi trage emisiune de televiziune pentru ca simte nevoia sa se exprime. E prea mult tumult in sufletul lui. Zice brusc la toata lumea ca el s-a facut ziarist si ca are o ""curiozitate de ziarist"". Face glume in platou, aplecandu-se putin inspre invitat: ""Ramane intre noi"" (clinc-clinc).
Daca n-are emisiune de televiziune se face cantareata de muzica usoara. Isi trage o melodie melodioasa, niste versuri usor memorabile pentru adolescenti, crede el, imbecili si un videoclip minunat. Uneori se uita la Madonna sa vada cum face aia din maini cand e intinsa pe piatra in melodia ei, mai veche, cand se preface vultur sau doberman (ce ineptie!) si rasuceste din poignee intr-un fel anteresant. Pe urma face si ea la fel in videoclipul ei. Numai ca desteapta noastra nu stie foarte bine sa dea din poignee pentru ca nu dai din poignee cum ti se-arata tie. Pentru ca esti desteapta, tu crezi ca stii si n-ai nevoie de explicatii. Te machezi in gheisa si faci asa din manute. Ce minunat! Ce trendy mazar-facar! Cool, man! Pentru ca nu e nimic de inteles, tu crezi ca esti criptica si te adresezi doar cunoscatorilor.
(Acum iti fac cu ochiul - doar noi doua stim ca tu n-ai nimic de spus, dar lasa gloata sa creada ca esti criptica, da?) In alte melodii, alte si alte destepte se exprima frumos pe sine, in textele lor si in notele lor puse pe portativul sufletului lor. Mai, fata, tu chiar ai anvergura, sa moara Tzak si Pak! Cum e, draga, melodia aia...? ""Nu-mi pasa de-altcineva/ Doar eu sunt perechea ta"". Ma gandesc la Shakira si la melodia ei, cu masina, cu iubitul, si cu chitara, si cu rochia si cu bocancii. Ma gandesc la Pink cu melodia aia a ei in care-o face de doi lei pe Jessica Simpson latita pe masina. ""I dona€™t wanna be a stupid girl"", spune Pink. Fata Pink, fata, deci fata! N-ai cum, fata, ca ti-au luat-o ale noastre inainte!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.