Cand femeile aud de chisturi pe ovar se sperie amarnic punand in mod gresit un semn de egalitate cu boala canceroasa a ovarelor. Infricosarea este exagerata pentru ca statisticile arata ca la femeile tinere doar 10% dintre chisturile ovariene sun
Cand femeile aud de chisturi pe ovar se sperie amarnic punand in mod gresit un semn de egalitate cu boala canceroasa a ovarelor.

Infricosarea este exagerata pentru ca statisticile arata ca la femeile tinere doar 10% dintre chisturile ovariene sunt maligne, dar la femeile trecute de menopauza 40% dintre chisturile pe ovar pot fi canceroase. Este o situatie des intalnita si niste cifre sunt revelatoare. 7%-10% dintre femei fac o data in viata un chist ovarian. Explica acest capitol de ginecologie doctor Anca Simionescu, medic primar la Maternitatea Filantropia, scolita peste 5 ani in marile clinici din Paris, cea care a scris carti laudate unde ginecologia se insoteste cu modernele proceduri de stiinta a cromozomilor.
Chistul ovarian este o formatiune peste 3 cm, iar daca aceasta este sub 3 cm este vorba despre foliculi ovarieni care la pubertate se afla in numar de 300.000-400.000. Chisturile ovariene functionale vor disparea spontan dupa 3 luni. Dar exista si chisturi organice. De regula, chisturile se descopera prin ecografii intamplatoare, desi apar si unele simptome.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.