Liderul UDMR, Marko Bela (foto), nu este de acord cu mitingul organizat de CNS la Odorheiu Secuiesc prin care ""se vor tensiona relatiile interetnice"" si a apreciat drept ""foarte buna"" initiativa presedintelui Basescu de a discuta despre aceste lucruri cu Szasz Jeno, ""pentru a linisti spiritele"" si a preintampina o contramanifestatie a PRM.

Liderul Uniunii considera ca este un fapt deosebit de periculos ca, in anul 2006, sa recurgi la amenintari cu aducerea de trupe sau a maselor de oameni pentru a organiza o contramanifestatie. ""La Odorhei probabil vor fi discursuri mai dure. Probabil va fi mult zgomot pentru nimic"", a spus Marko. El a precizat ca si programul UDMR prevede obtinerea diferitelor forme de autonomie, dar ""instrumentele"" pe care intentioneaza sa le foloseasca formatiunea sa sunt altele decat cele ale CNS, pentru ca ""prin tensionarea atmosferei se obtine un rezultat contrar"". Marko a precizat ca reprezentantii UDMR care vor participa la sarbatorirea zilei de 15 martie la Odorhei nu vor iesi la mitingul CNS, ci vor avea o festivitate separata. El a mai spus ca reprezentantii partidelor din Ungaria nu au fost invitati, pentru ca acolo a inceput campania electorala.
CONTRA. La randul sau, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a precizat ca astazi ii va cere presedintelui Traian Basescu sa suspende sau sa interzica manifestarile de la 15 martie de la Odorheiu Secuiesc. (Dana Piciu)

ASIGURARI DE LA PREMIER