Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si a emis mandate de arestare preventiva pe numele lui Ionel Samir Spranceana, Adrian Marius Berceanu, F
Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si a emis mandate de arestare preventiva pe numele lui Ionel Samir Spranceana, Adrian Marius Berceanu, Florinela Luminita Dobre, Lucian Roland Impuscatoiu, Petrisor Craciun, Florinel Buioca si Ion Alin Popa, care au beneficiat de rambursari ilegale de TVA in valoare de peste 600 de miliarde de lei vechi. Berceanu nu a fost gasit si a fost dat in urmarire generala.
Vineri seara, procurorii au propus instantei arestarea preventiva a celor sase, precum si emiterea in lipsa a unui mandat pe numele lui Berceanu.
Lovitura este cu atat mai mare pentru Spranceana, deoarece acesta este casatorit cu un reputat magistrat craiovean.
POVESTE. Samir Spranceana a cunoscut-o pe Camelia, sotia sa, in timpul liceului, cei doi casatorindu-se la inceputul anilor a€™90, cand Samir presta munca necalificata intr-un angro, iar sotia sa se afla la inceputul carierei de magistrat. In ultimii ani, casnicia dintre Samir si Camelia Spranceana a fost marcata de contrastul vizibil dintre cariera sotiei, una dintre cele mai respectate judecatoare de la Curtea de Apel Craiova, si afacerile sotului, tot mai legat de lumea interlopa a Craiovei si a Bucurestiului. In cele mai multe cazuri, Camelia a tras ponoasele, vazandu-si numele in ziare din cauza scandalurilor in care era implicat sotul. Au existat insa si situatii in care partenerii de afaceri ai lui Samir s-au suparat pe el din cauza hotararilor pronuntate de sotia sa. Evident, nici unul dintre cei doi nu a recunoscut vreodata ca, sub plapuma conjugala, s-ar discuta despre afaceri sau dosare. Dupa ce Samir nu s-a mai multumit sa fie un simplu fabricant de alcool prieten cu Nicu Gheara si a incercat sa faca afaceri de sute de miliarde pe banii statului, reprosurile sotiei vizavi de activitatea infractionala a sotului s-au inmultit, culminand, acum un an, cu o tentativa de divort.
SENSIBILIZARE. Atunci, Camelia l-a parasit pe Samir, dupa un scandal monstru in holul fabricii de confectii Kira Group. ""Sa te vad unde te duci si cine o sa-ti mai ia tie blanuri si 200 de perechi de pantofi!"", i-a strigat Samir sotiei, care a replicat iritata: ""Ma doare-n fund de pantofii tai, eu vreau sa am sotul seara acasa!"". Desi multi cunoscuti ai cuplului pariau pe un divort in scopul trecerii averii pe numele Cameliei, acest lucru nu s-a intamplat, cei doi impacandu-se vara trecuta, cand pe Samir l-a sensibilizat o scrisoare de la fiica lor, Kira, in varsta de 7 ani. Prietenii familiei Spranceana povestesc ca si dupa impacare numarul caderilor nervoase ale Cameliei a crescut proportional cu cel al vizitelor facute de procurori la biroul sotului si ca judecatoarea se ducea tot mai frecvent la manastire, pentru a-si gasi linistea sufleteasca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.