Ministrul Nicolaescu a anuntat ca, in curtea Spitalului Fundeni, care are o suprafata de 22 de hectare, va fi construit un spital regional de urgenta.

Acesta ar fi unul dintre cele opt spitale regionale de urgenta promise de Nicolaescu. In prezent, Ministerul Sanatatii selecteaza un consultant international pentru construirea spitalelor regionale. Astfel, la Fundeni va functiona un complex medical format dintr-un spital regional legat de celelalte unitati medicale prin tunele si pasarele, un hotel destinat apartinatorilor bolnavilor internati si un campus universitar. De asemenea, Spitalul Fundeni a fost ales centru-pilot pentru un program de informatizare a sistemului sanitar, care va permite evidentierea corecta a costurilor. El va fi montat in luna iunie, urmand ca de la 1 ianuarie 2007 sa fie introdus in toate unitatile medicale. Pentru a degreva spitalul de o parte din cheltuieli, Nicolaescu a promis ca transplantul va fi finantat separat de bugetul Spitalului Fundeni.
Aceste proiecte minunate sunt obisnuite intr-o tara europeana civilizata. Dar in Romania zilelor noastre, ele sunt o utopie, in conditiile in care directorul Spitalului Fundeni, prof. dr. Serban Marinescu, ii semnala ministrului Nicolaescu ca nu are un contract de service pe 2006 care sa asigure functionarea normala a aparaturii din dotare si ca spitalul are nevoie de fonduri, acum, pentru materiale sanitare si medicamente. Nicolaescu a precizat ca pentru construirea a opt spitale regionale, 20 de spitale judetene si pentru dotari sunt necesare 950 de milioane de euro. (Magda Marincovici)