Desi viza aurul mondial si stabilirea unui nou record, atletul roman s-a clasat doar al 4-lea loc in finala de triplusalt a Mondialelor indoor, care au avut loc in Rusia, la Moscova. Marian Oprea ar fi putut sa devina astazi primul campion mondial

Desi viza aurul mondial si stabilirea unui nou record, atletul roman s-a clasat doar al 4-lea loc in finala de triplusalt a Mondialelor indoor, care au avut loc in Rusia, la Moscova.

Marian Oprea ar fi putut sa devina astazi primul campion mondial din atletismul masculin romanesc la nivel de seniori. Mai mult, pitesteanul urmarea si un nou record mondial in sala in proba de triplusalt. A pierdut nu numai titlul mondial, dar si podiumul, clasandu-se pe locul 4.
DEZAMAGIRE. Sambata, in calificari, Oprea sarise 17,25 m din prima incercare. Cu al treilea rezultat, dupa brazilianul Gregorio si rusul Spasovhodski, romanul ajungea in finala fara sa forteze absolut deloc. Ieri, lucrurile au stat insa cu totul altfel. La prima incercare, Oprea a sarit modest: 17,22 m. Au urmat doua sarituri si mai slabe, 17,01 m si 16,79 m. Abia la a patra saritura, romanul si-a imbunatatit performanta cu un centimetru (17,23 m), iar la a cincea a sarit 17,34 m, aceasta fiind, de altfel, si cel mai bun rezultat al sau in concursul de ieri. Proba a fost castigata de americanul Walter Davis (17,73 m), urmat de brazilianul Jadel Gregorio (17,56 m) si de cubanezul Yoandri Betanzos (17,42 m). Oprea nu a ratat numai din punct de vedere sportiv, dar si financiar. Daca ar fi castigat aurul, s-ar fi ales cu un premiu de 40.000 de dolari, iar daca ar fi reusit un nou record mondial ar fi primit un bonus de 50.000 de dolari.
MODEST. In finala feminina de 1.500 de metri, Corina Dumbravean s-a clasat pe locul 6, cu timpul de 4:08,29. Proba a fost castigata de rusoaica Iulia Cizenko (4:04,70), urmata de compatrioata sa, Elena Soboleva (4:05,21), si de Jamal Maryam Yusuf (Brunei, 4:05,53).

GHINION


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.