Campioana investitiilor din aceasta iarna a inceput returul Diviziei A cu o victorie . Timisoara
a castigat cu 1-0 la Iasi
si incepe sa spere ca poate da marea lovitura chiar in acest sezon.
Partida s-a desfasurat
pe un teren infect, fara iarba si plin de noroi.

Singurul om de la Poli Timisoara primit cu simpatie pe stadionul iesean a fost antrenorul Gheorghe Hagi. Spectatorii au scandat indelung numele fostului mare fotbalist, chemat chiar si de galeria gazdelor pentru salutul traditional. Patronul Marian Iancu si presedintele Ion Craciunescu au fost intampinati cu ostilitate. ""Moldovenii sunt niste oameni calzi, care se incing repede si cred ca de aceea am fost huiduit"", a declarat Craciunescu.
SUPERIORITATE. Impinse din spate de entuziasmul a 8.000 de spectatori, gazdele au inceput in forta confruntarea, dar noua achizitie, cehul Martin Czernoch, a irosit in minutul 8 o uriasa ocazie de a deschide scorul, trimitand cu capul milimetric pe langa poarta lui Marius Popa. Treptat, valoarea individuala a jucatorilor de la Poli si-a spus cuvantul. Dupa cateva raiduri periculoase, senegalezul Gueye Mansour a reusit sa marcheze golul celor trei puncte pentru echipa lui Gica Hagi. Titularizat in absenta sarbului Vladimir Gluscevic, jucatorul de culoare a fructificat din apropiere o centrare perfecta a lui Silviu Balace, omul meciului pentru echipa oaspete. A fost momentul caderii echipei locale, care n-a mai fost in stare sa puna sub presiune defensiva adversa. Dupa pauza, tot Poli a fost aproape de gol, insa rezerva Marian Constantinescu a ratat incredibil, dupa o centrare a nigerianului Emeghara.
REACTII. Gheorghe Hagi s-a declarat multumit de startul bun al Poli Timisoara. ""Poli Iasi e o echipa greu de batut pe teren propriu. Starea terenului a impiedicat ambele echipe sa joace. Astazi a fost o lupta. In aceasta perioada sunt multe terenuri unde dorinta de victorie primeaza in fata calitatii"". Hagi a explicat si de ce nu l-a folosit pe Adrian Ilie, jucator transferat in iarna chiar de la Poli Iasi: ""Nu am vrut sa pun o presiune in plus pe Ilie, punandu-l sa joace in fata fostilor suporteri"". La randul sau, antrenorul gazdelor, Ionut Popa, a declarat ca doar sansa a facut ca Poli Timisoara sa se impuna la Iasi. ""Pe un teren dezastruos, echipa mea a jucat inteligent si ne-am fi putut distanta in primele zece minute, insa am ratat cateva ocazii bune. Timisoara a jucat bine, dar cred ca doar norocul a facut astazi departajarea dintre cele doua echipe"".

""As fi preferat sa fiu nemultumit astazi si sa fi castigat acest meci. Am pierdut prea multe meciuri cu echipe pe care le-am avut in mana"" -
Ionut Popa, antrenor Poli Iasi

""Sunt momente de fericire personala, care imi demonstreaza ca sunt iubit in provincie pentru tot ce am facut in fotbalul romanesc. De 20 de ani nu am mai venit la Iasi"" - Gica Hagi, antrenor Poli Timisoara