Era elev in clasa a VI-a cand comicului Jean Paler ii venise geniala idee de a se imbogati din vanzarea inghetatei pe bat. A spart pusculita, in care zaceau de ceva vreme 15 lei, si cu banutii stransi in pumn s-a mai oprit doar la chioscul din co
Era elev in clasa a VI-a cand comicului Jean Paler ii venise geniala idee de a se imbogati din vanzarea inghetatei pe bat.

A spart pusculita, in care zaceau de ceva vreme 15 lei, si cu banutii stransi in pumn s-a mai oprit doar la chioscul din colt: ""Am fost baiat destept, n-am cumparat marfa de toti bani. Am luat doar de 5 lei. Ca sa testez piata"". Pasii urmatori? Fugea cu inghetata la caminul de fete si o vindea cu un leu bucata, in conditiile in care costa 55 de bani: ""Eram mana in mana cu portarul, ii lasam si lui o inghetata, ca altfel nu ma lasa sa intru in camerele elevelor. A mers bine toata vara, am stransi bani frumosi. Din care mi-am cumparat pesti si acvariu. Cu pestii insa n-am facut niciodata afaceri. Ii daruiam, pur si simplu, daca ii placeau cuiva"". Stiti cum i-a venit ideea de a vinde inghetata la suprapret? ""Un coleg ii luase un cornet iubitei sale. Cum aceasta l-a refuzat, l-am rugat sa mi-o vanda mie. Mi-a cerut un leu..."" (Simona Ecovoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.