Laura Stoica a plecat cu tot ceea ce iubea. Cu logodnicul si copilul nenascut. Ce a lasat in urma? O mana de farisei, muzicieni cu state vechi in lumea showbiz-ului romanesc.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar analizand - ca simplu spectator, la televizor - cum au reactionat dupa disparitia colegei lor de breasla, cuvantul ""fariseu"" pare a-i caracteriza aproape pe toti. Intr-adevar, au reusit sa fie uniti. S-au unit in a face din moartea Laurei un spectacol distribuit publicului pentru a arata in ce situatie deplorabila traiesc ei, artistii neamului. Si-au gasit cand sa se planga! Acum cand cei care au iubit-o pe Laura aprind lumanari pentru ea.
Ce oameni! Nici nu au fost bine depuse cosciugele in capela din Cimitirul Bellu, ca reporterii tv au si inceput sa difuzeze o stire de senzatie. Familia Stoica nu are bani sa-si ingroape fiica!
Ce senzatie! Chiar trebuia sa se afle ca artistii fac cheta pentru a strange banii necesari inmormantarii? Atata timp cat artistii, din cutia cu chibrituri a lui Dan Diaconescu, au transformat priveghiul intr-o sedinta sindicala, intrebarea nu-si mai are rostul.
MOMENT FURAT. Pe diverse posturi de televiziune au venit carduri de artisti indurerati. Indurerati, de soarta lor. Irina Loghin, Fuego, Octavian Ursulescu, Catalin Crisan, Serban Georgescu, Elena Carstea, Silvia Dumitrescu si multi altii au vorbit despre cum sunt nevoiti sa traiasca in mizerie, cum sunt ingropati de vii.
Au uitat ca trebuie sa vorbeasca despre Laura, nu despre ei si numai despre ei. Da, presa a descoperit vocea Laurei abia acum, dar ei ce-au pazit? I-au furat Laurei momentul de reculegere dinaintea ultimului drum.

""Si in loc sa cant eu piesa solicitata, am tacut, in timp ce 10.000 de oameni cantau in cor, in piata de la Brasov, ""Un actor grabit"". (...) Impresionata de acea mare de voci, am amutit si emotia a fost atat de puternica, incat mi-au dat spontan lacrimile. (...) Oriunde am cantat pentru publicul roman, m-am simtit intre ei ca acasa. (...)"" - Laura Stoica

Citeste si:

Visa, spera, spera

""Cum considerati ca v-ati schimbat, ca artist si ca om?