Au trecut 30 de ani, dar Sex Pistols au ramas la fel. Pentru ei, Hall of Fame este ""urina in vin"". Cel mai important grup din istoria muzicii punk a fost nominalizat in acest an pentru Rock And Roll Hall of Fame, alaturi de Black Sabbath, Blo
Au trecut 30 de ani, dar Sex Pistols au ramas la fel. Pentru ei, Hall of Fame este ""urina in vin"".


Cel mai important grup din istoria muzicii punk a fost nominalizat in acest an pentru Rock And Roll Hall of Fame, alaturi de Black Sabbath, Blondie si Herb Alpert. Distinctiile se acorda anual muzicienilor care au implinit 25 de ani de la primul lor disc. Din lista de candidati, 700 de ""experti rock"" stabilesc cine ajunge in muzeul din Cleveland.
Dupa nominalizare, pe site-ul Sex Pistols a aparut un ""comunicat"" scris de mana unde se spune, printre altele: ""Nu suntem maimutele voastre, nu venim, uitati-ne! Ce-i asta? Ne oferiti «faima» pentru 25.000$ daca platim masa sau pentru 15.000$ ca sa fim atarnati pe peretii muzeului? Nu ne intereseaza! Demersul vostru n-are legatura cu muzica, e doar un mijloc pentru ca rechinii din show-business sa mai castige niste bani"". Desi au ""ars"" repede, inregistrand un singur disc de studio (""Never Mind The Bollocks"" - 1977) si unul live (""Filthy Lucre"" - 1996), influenta exercitata de Johnny Rotten & Co a fost enorma (si) asupra celor care ""misca"" in punkul de azi, in frunte cu Green Day.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.