Tenul gras trebuie demachiat cu solutii cu alcool si spalat cu apa fierbinte si sapun pentru a distruge microbii? Fals. Tenul gras trebuie spalat cu apa rece si cu un gel sau o spuma de curatare fara alcool. Sapunul obisnuit si alcoolul usuca
Tenul gras trebuie demachiat cu solutii cu alcool si spalat cu apa fierbinte si sapun pentru a distruge microbii? Fals.

Tenul gras trebuie spalat cu apa rece si cu un gel sau o spuma de curatare fara alcool. Sapunul obisnuit si alcoolul usuca pielea si o lipseste de pelicula naturala de protectie.
Morcovul este folositor pentru vedere? Adevarat. Morcovul contine betacaroten sau
pro-vitamina A, care influenteaza favorabil acuitatea vizuala.
Produsele cosmetice pe eticheta carora scrie ""hipoalergenic"" nu prezinta nici un risc pentru piele? Fals. Dintre ingredientele cremelor sau lotiunilor hipoalergenice lipsesc alcoolul, colorantii sau conservantii. Persoanele alergice pot fi sensibile si la alte ingrediente din cremele hipoalergenice - lanolina, filtrele UV. Singurul ingredient la care nu este sensibil nici un tip de piele este apa distilata.
Copilul care nu merge in picioare pana la varsta de 1 an este bolnav? Fals. Copilul are dreptul sa nu vrea sa mearga pana la varsta de 16 luni. Un copil care nu merge la varsta de 1 an poate fi un copil perfect sanatos.
Antibioticele trateaza toate bolile? Fals. Antibioticele sunt eficiente doar daca boala a fost cauzata de o bacterie (meningita, pneumonie, tuberculoza, ulcer). In virozele respiratorii, in gripa nu sunt recomandate antibioticele, pentru ca aceste boli sunt cauzate de virusuri. (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.