La Hanovra s-a deschis o noua editie a celui mai mare targ din lume, CeBIT, specializat in tehnologia informatiei, software si telecomunicatii, cu peste 6.200 de expozanti din peste 70 de tari. Editia din acest an de la CeBIT ar trebui sa ""con

La Hanovra s-a deschis o noua editie a celui mai mare targ din lume, CeBIT, specializat in tehnologia informatiei, software si telecomunicatii, cu peste 6.200 de expozanti din peste 70 de tari.

Editia din acest an de la CeBIT ar trebui sa ""confirme"" convergenta intre industria telecomunicatiilor, internet si entertaiment (muzica, televiziune etc.). De altfel, sectorul tehnologiei de varf ar trebui sa-si revina, dupa o perioada ceva mai dificila, si sa atinga in Uniunea Europeana o crestere de 3,2% in 2006, respectiv 643 de miliarde de euro, potrivit institutului european EITO.
""Vedetele"" editiei din 2006 vor fi telefonia 3G si telefonia pe internet (VoIP), sistemele de localizare tip GPS, ecranele plate (Sharp a adus modelul cu diagonala de 1,65 metri) si, nu in ultimul rand, etichetele cu tehnologie RFID, menite sa inlocuiasca ""depasitele"" coduri de bare. Prezent la eveniment, presedintele Vodafone, Arun Sarin, a anuntat si lansarea comerciala, in Germania, a ofertei mobile in banda larga, pe solutie HSDPA, sustinuta de Ericsson. Tehno-logia High Speed Downlink Packet Access este serviciu de transfer de pachete de date ce suporta viteze de 8-10 Mbps. In acest an, suprafata targului ocupa 400.000 de metri patrati. Anul trecut au fost inregistrati 480.000 de vizitatori.

INAUGURARE. Targul CeBIT a fost deschis de cancelarul Germaniei, Angela Merkel

MX610


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.