Compania Dubai Ports World din Emiratele Arabe Unite a anuntat joi ca va transfera operatiunile din porturile Statelor Unite unei ""entitati americane"". Decizia a fost luata din cauza presiunilor exercitate de Congresul SUA, de respingere a contract
Compania Dubai Ports World din Emiratele Arabe Unite a anuntat joi ca va transfera operatiunile din porturile Statelor Unite unei ""entitati americane"". Decizia a fost luata din cauza presiunilor exercitate de Congresul SUA, de respingere a contractului de administrare a celor sase porturi americane de catre firma emirateza.
LIPSA DE INFORMATII. Directorul operational al DP World nu a precizat despre ce ""entitate americana"" este vorba, iar o sursa apropiata negocierilor referitoare la porturi a declarat pentru CNN ca detaliile tranzactiei nu au fost inca finalizate. In timp ce purtatorul de cuvant al Casei Albe a declarat ca Emiratele au dat dovada de intelegere a importantei relatiilor stranse cu SUA, familia regala de la Dubai s-a aratat iritata de ostilitatea congresmenilor americani, avertizand cu masuri de retaliere impotriva unor tranzactii in derulare cu mai multe companii din SUA.
A CEDAT. Presedintele SUA, un sustinator al tranzactiei cu Dubai Ports, este criticat in Emirate. Aliatii sai emiratezi au ajuns la concluzia ca Bush a pierdut controlul la Washington, comenteaza Financial Times.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.