Ieri, la sediul Ministerului Finantelor Publice, a avut loc ceremonia oficiala de semnare a 12 Memorandumuri de Finantare Ispa, in valoare de 292 milioane euro, din care 217 milioane reprezinta asistenta nerambursabila de la Uniunea Europeana. Banii vor fi alocati pentru lucrari de infrastructura de mediu apa potabila, canalizare si transport.
STATISTICA. Romania are incheiate 60 de Memorandumuri de Finantare cu o valoare totala de 2,7 miliarde de euro, din care 2 miliarde de euro reprezinta asistenta nerambursabila ISPA.
""Termenul final pentru utilizarea fondurilor ISPA este 31 decembrie 2010. Nu este timp de pierdut pentru finalizarea proiectelor. In plus, Romania trebuie sa se pregateasca simultan si pentru absorbtia fondurilor disponibile din partea UE dupa aderare, de circa 30 miliarde de euro. Acordurile
vor functiona dupa reguli mai stricte"", a declarat Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania.
Insa, pentru a absorbi sumele ce vor fi disponibile dupa aderare prin Fondul de Coeziune, autoritatile romane trebuie sa realizeze studii de fezabilitate tehnica si financiara. (Daniela Ivan)