Reprezentantii unei organizatii neguvernamentale din Harghita fac apel catre romani sa nu mearga de 15 martie la Odorheiu Secuiesc, pentru ca nu este cazul sa participe la ""provocari care ar aduce deservicii poporului sau statului roman"". ATITUD
Reprezentantii unei organizatii neguvernamentale din Harghita fac apel catre romani sa nu mearga de 15 martie la Odorheiu Secuiesc, pentru ca nu este cazul sa participe la ""provocari care ar aduce deservicii poporului sau statului roman"".

ATITUDINE. Intr-un comunicat dat publicitatii ieri de filiala Harghita a Societatii Cultural Patriotice ""Avram Iancu"", se arata ca ""pentru preintampinarea unor consecinte nedorite"", membrii organizatiei fac un apel catre toate fundatiile si asociatiile romanesti sau maghiare din Mures, Harghita, Covasna si din tara sa ia atitudine fata de proclamatia pe care intentioneaza sa o adopte Consiliul National Secuiesc si sa nu participe ""la manifestari anticonstitutionale"".
Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc, Ferenc Csaba, a anuntat in februarie ca, la Marea Adunare Secuiasca din 15 martie (Ziua nationala a maghiarilor de pretutindeni), CNS va lansa o proclamatie pentru infiintarea Tinutului Secuiesc ca regiune autonoma, la nivelul judetelor Covasna, Harghita si Mures.
REACTIE PSD. Partidul Social Democrat, prin vocea presedintelui Mircea Geoana, a declarat ieri: ""Fac un apel la fortele politice responsabile din Romania sa se abtina si sa ne abtinem de a pune gaz pe focul care deja a inceput sa capete valvatai pe subiectul 15 martie"", a afirmat Geoana. Liderul social-democrat a solicitat totodata UDMR o delimitare si mai clara de actiunile extremiste ale unor lideri din secuime.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.