Gripa aviara, a carui prezenta in Franta a fost confirmata de aproximativ doua saptamani, provoaca probleme pana si managerilor celebrului parc de distractii de la Paris, Disneyland. Acestia au fost acuzati de faptul ca au ascuns autoritatilor c
Gripa aviara, a carui prezenta in Franta a fost confirmata de aproximativ doua saptamani, provoaca probleme pana si managerilor celebrului parc de distractii de la Paris, Disneyland.

Acestia au fost acuzati de faptul ca au ascuns autoritatilor ca o lebada din parc a murit, mai ales ca moartea ei poate sa fi fost cauzata de virusul H5N1. Administratia de la Disneyland a respins acuzatiile, venite din partea a doua importante sindicate franceze, sustinand ca moartea lebedei este doar un zvon menit sa sperie milioanele de vizitatori ai parcului. Totusi, in cursul acestei saptamani au murit o vrabie si un porumbel, dar se pare ca din cauze naturale, au declarat ingrijitorii parcului.
NOI FOCARE. Epizootia inca se extinde. Ieri, o serie de state din Europa au confirmat prezenta virusului H5N1 la pasari. Printre acestea se numara Elvetia, unde gripa aviara a fost depistata la un cufundac, si Serbia, unde analizele laboratorului britanic de la Weybridge au confirmat virusul la o lebada moarta. Gripa aviara incepe insa sa se raspandeasca si la alte animale. In Germania, spre exemplu, in insula Rügen, unde la 2 martie au fost descoperite trei pisici moarte de gripa, virusul se pare ca a trecut si la un dihor, informeaza autoritatile germane. Cu toate acestea, daca in unele state gripa aviara este doar abia confirmata, in alte tari din Europa ea a provocat in ultimele zile moartea a mii de pasari. Numai in Rusia, intr-o crescatorie de la Krasnodar, peste 10.000 de pasari au murit ieri din cauza virusului H5N1. De altfel, cel mai grav este ca 11 persoane din Azerbaidjan, dintre care trei deja au decedat, par a fi sunt purtatoare de H5N1, a declarat purtatorul de cuvant al Organizatiei Mondiale a a Sanatatii (OMS). (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.