Ministrul liberal Bogdan Olteanu a fost ieri pe punctul de a lua bataie de la colegul sau de la PD Marius Marinescu, pe holul Senatului.

Holul Senatului a devenit ieri ring de lupte, la putin timp dupa ce in sala s-a terminat dezbaterea unei ordonante de urgenta prin care se stabilea transferarea a 20% din capitalul Loteriei Romane si al Imprimeriei Nationale catre Fondul Proprietatea, menit a-i despagubi pe fostii proprietari deposedati abuziv de regimul comunist. In foaierul din fata salii de plen, ministrul Bogdan Olteanu s-a trezit ca interactioneaza, fara avertisment, corp la corp cu unul dintre colegii de alianta, senatorul PD Marius Marinescu.
LUPTE LIBERE. Stilul de lupte libere adoptat de senator, de altfel fost culturist, intercalat cu cateva cuvinte rostite printre dinti, prin care ii reprosa lui Olteanu o anumita atitudine pe care ar fi avut-o la adresa sa in plen, l-a descumpanit pentru moment pe ministru, care de abia cand s-a vazut inconjurat de ziaristi a devenit ceva mai vehement. La impinsaturile administrate cu forta de senator, Olteanu a raspuns in acelasi fel. Dupa cateva astfel de atingeri prietenesti, ""lupta"" a ramas doar una verbala, punctata de apelative gen: ""Bai, copile, bai, baiete, vezi-ti de treaba si nu mai vorbi asa de mine!"", la care ministrul a ales sa raspunda cu o voce moale: ""Te rog frumos, gata, nu te mai face de ras!"".
BOU SAU NU? ""M-am speriat si eu, credeam ca la un momemt dat o sa ma ia la bataie"", marturiseste Olteanu dupa ce spiritele s-au calmat, inca marcat de eveniment. In celalalt colt, Marinescu sustine, bazandu-se pe marturia unui angajat, ca Olteanu l-ar fi facut ""bou"" in timpul interventiei sale din plen. Ministrul neaga insa acuzatia, motivand ca nu obisnuieste sa foloseasca cuvinte insultatoare. Ulterior, Marinescu a remis un comunicat in care le cerea scuze public martorilor incidentului. Cu toate acestea, colegul sau de partid Radu Berceanu l-a catalogat pe Marinescu drept ""un atacant"", deoarece, tot ieri-dimineata, a avut un schimb de replici cu un alt liberal, iar cu o zi inainte l-a facut mincinos pe vicepremierul Copos.