""Raportul de tara pentru Romania"", dat publicitatii miercuri de Departamentul de Stat al SUA in cadrul raportului sau anual privind situatia drepturilor omului in lume, noteaza ca Guvernul de la Bucuresti a depus ""eforturi din ce in ce mai mari""
""Raportul de tara pentru Romania"", dat publicitatii miercuri de Departamentul de Stat al SUA in cadrul raportului sau anual privind situatia drepturilor omului in lume, noteaza ca Guvernul de la Bucuresti a depus ""eforturi din ce in ce mai mari"" in acest domeniu pe parcursul anului 2005.
Intre ameliorarile constatate in cazul tarii noastre se numara diminuarea violentei impotriva jurnalistilor, eforturile guvernamentale de combatere a coruptiei si masurile continue de recunoastere a adevaratei istorii a Holocaustului din Romania. La capitolul ""minusuri"", raportul mentioneaza cateva probleme observate in anii trecuti si care inca persista, cum ar fi abuzurile politiei si hartuirea detinutilor, violenta si discriminarea impotriva rromilor, progresul lent in ceea ce priveste retrocedarea proprietatilor Bisericii Greco-Catolice si a altor culte si asistenta necorespunzatoare acordata persoanelor cu dizabilitati. Se precizeaza ca, desi Constitutia garanteaza libertatea religioasa, Guvernul exercita o influenta considerabila asupra vietii religioase, prin legi si decrete. De asemenea, se subliniaza ca Executivul nu a adoptat o noua lege a cultelor, care sa inlocuiasca legislatia din perioada comunista.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.