Mars al pensionarilor la Galati Aproximativ 1.500 de pensionari au marsaluit ieri pe strazile din Galati cerand demisia ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, si un trai mai bun. ""Guvernanti opriti genocidul!"", ""Romania - Lagar de exterminar

Mars al pensionarilor la Galati

Aproximativ 1.500 de pensionari au marsaluit ieri pe strazile din Galati cerand demisia
ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, si un trai mai bun. ""Guvernanti opriti genocidul!"",
""Romania - Lagar de exterminare a pensionarilor"" erau lozincile afisate de batrani. Pensionarii au incercat sa intre cu forta in Prefectura, dar au fost opriti de jandarmi. (Erik Hoosz)

Din nou cutremur in Vrancea

Un seism de 4,8 grade pe scara Richter, care s-a produs ieri la pranz in zona Vrancea, a fost resimtit la Bucuresti cu o intensitate de 2-3 grade Mercalli. Seismul s-a produs la o adancime foarte mare, potrivit specialistilor, de 145 de kilometri.

DNA - Recurs la achitarea Andreei Ciuca
Departamentul National Anticoruptie (DNA) a facut ieri recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) impotriva hotararii de achitare a judecatoarei Andreea Ciuca, fostul presedinte al Tribunalului Mures. Procurorul de sedinta a afirmat ca la domiciliul inculpatei s-au gasit documente care aveau caracter strict secret si a caror multiplicare era interzisa. Instanta se va pronunta la 27 martie.

Iarna revine - Valea Oltului, blocata de zapada
Traficul rutier pe DN 73C Sibiu-Valcea este blocat in mai multe locuri, atat pe raza judetului Sibiu, cat si in judetul Valcea, din cauza caderilor masive de zapada. De asemenea, DN 1 intre Sibiu si Brasov este blocat, tot din cauza zapezii, in dreptul localitatii sibiene Cartisoara. (Radu Crivat)

Iasi - Casa retrocedata Margaretei Pogonat
Primaria Iasi va restitui actritei Margareta Pogonat o casa in centrul municipiului Iasi, a anuntat ieri Lacramioara Vernica, secretarul Consiliului Local Iasi si seful comisiei care analizeaza cererile de retrocedare. Vernica a precizat ca cererea actritei indeplineste conditiile necesare pentru retrocedare, nici unul dintre apartamentele din imobil nefiind vandute. Casa a apartinut tatalui actritei, Petru Pogonat, fost primar, prefect si deputat in perioada interbelica. (Radu Crivat)
Privatizare - Statul vinde 85% din CEC
Strategia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) va fi schimbata pana la 15 martie. Investitorii vor depune oferte de cumparare pentru 85% din actiunile bancii pana la 25 aprilie, inclusiv, a declarat ieri ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, membru in comisia de privatizare. Pe lista participantilor la privatizarea CEC figureaza sase banci: National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen. (Eugenia Mihalcea)

Reciclare - Deseuri germane in Romania
Compania feroviara ungara Train Hungary va transporta deseuri reciclabile din Germania in Romania, in baza unui contract incheiat cu operatorul cailor ferate germane, Deutsche Bahn, a declarat directorul general al firmei ungare, Erno Filep, publicatiei Vilaggazdasag, citata de MTI. Train Hungary este a cincea firma ungara privata din domeniul cailor ferate si urmeaza sa isi inceapa in curand activitatea.
Spitalul Militar - Carstocea a fost demis
Profesorul Benone Carstocea, medic primar oftalmolog cu competenta in chirurgie vitreo-retineana, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central, a fost destituit de comandantul spitalului, conf. Ioan Sarbu. Societatea Romana de Oftalmologie (SRO) considera decizia ca fiind o grava culpa medicala. SRO precizeaza ca ""un spital militar de urgenta, dotat pentru aceste operatii si care are si un specialist in chirurgie vitreo-retineana, sisteaza interventiile, riscand ca zeci de bolnavi sa-si piarda vederea, numai pentru ca asa a decis un medic de alta specialitate, dar care are sansa sa fie acum directorul spitalului"". (Ina Hainarosie)

Bihor - Filiala locala PSD, jefuita din nou
Sediul PSD Bihor a fost spart pentru a treia oara in mai putin de doi ani, duminica, dar hotii nu au furat decat 6 milioane de lei vechi, bani stransi din cotizatii. Fata de ultimul furt, cand au disparut mai multe componente de calculator, de data aceasta hotii nu s-au atins de echipamentele electronice. Presedintele PSD Bihor, Mihai Bar, crede ca autorul spargerii este ""un hot marunt"". (Natalia Ivan)
Giurgiu - Aur ascuns in paine, la vama
Politistii de frontiera si vamesii de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu au descoperit acum trei zile, intr-un tren care venea din Turcia, aproximativ jumatate de kilogram de bijuterii din aur. Pentru a nu plati taxele vamale, Ileana G., din Satu-Mare, ascunsese aurul, in valoare de 25.480 lei noi, in patru paini, pe care le tinea intr-o punga. Bijuteriile au fost confiscate. (Radu Crivat)
Accident - Ambulanta intrata in stalp
O ambulanta care se deplasa la o solicitare a ajuns ieri la pranz intr-un stalp dupa ce a incercat sa evite un autoturism care nu ii acordase prioritate. Accidentul s-a produs intr-o intersectie din zona Academiei Navale ""Mircea cel Batran"" din Constanta. Medicul Paula Broasca de la Serviciul de Ambulanta Constanta a precizat ca Salvarea avea semnalele acustice si luminoase in functiune. Masina a fost avariata, dar nu a fost ranita nici o persoana.
Preselectie - Locuri de munca in Qatar
Incepand de maine si pana la 15 martie, la sediul din Valter Maracineanu nr. 1-3, Bucuresti, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca va face preselectia celor care vor sa munceasca in Qatar. Pot participa doar femeile care au cunostinte de limba engleza, nivel mediu. Pot participa doar persoanele care au diploma de calificare si experienta de minimum doi ani. (Eugenia Mihalcea)
Parlament - Perchezitia la Nastase, votata azi
Plenul Camerei Deputatilor va decide astazi prin vot asupra cererii ministrului Justitiei de incuviintare a perchezitiei imobilelor din Bucuresti si Cornu, apartinand presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase. Procedura de vot va fi stabilita in plen. Potrivit lui Nastase, la sedinta va fi prezent si ministrul Monica Macovei. De altfel, ea a si cerut amanarea votului programat pentru ieri, deoarece se afla la Viena. (Carmen Vintila)
Partide - Finantarea, pe raspundere proprie
Liderul PC, Dan Voiculescu, si deputatul conservator Daniela Popa au initiat si depus la Camera Deputatilor un proiect de lege pentru completarea Legii 43/2003 privind finantarea partidelor politice. Proiectul prevede obligativitatea ca donatia unei persoane juridice sa fie insotita de o declaratie pe propria raspundere a reprezentantului acesteia, prin care sa se confirme ca nu exista datorii la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat. (C.V)
Captura - Tigari de miliarde de lei la Arad
Peste 85.000 de pachete de tigari in valoare de doua miliarde de lei au fost confiscate de vamesii si politistii de frontiera de la vamile aradene Varsand si Turnu duminica noapte. La ambele puncte de trecere a frontierei, marfa de contrabanda fusese ascunsa in tiruri care transportau produse textile in Germania si Austria. Politistii de frontiera cred ca intre cele doua cazuri ar putea exista o legatura. (Andrei Ando)
Lugoj - Biserica sparta la inceptul postului
Catedrala ""Invierea domnului"" din Lugoj a fost sparta duminica noapte, chiar inainte de prima zi a Postului Pastilui. Hotii au gasit cheile de la seif si au furat 50 de milioane de lei, a spus preotul paroh Mihai Sidei. Lacasul de cult a mai fost jefuit si anul trecut, cand autorii au furat toti banii din ""cutia milei"".
Suceava - Controale la firmele de paza
Cele 17 firme de protectie si paza din judetul Suceava vor fi controlate de politisti dupa ce mai multi agenti economici au reclamat ca sunt supusi la presiuni pentru a incheia contracte de paza. ""Unele firme de paza procedeaza la un fel de santaj"", a spus prefectul judetului, Orest Onofrei. Acesta a mai precizat ca vor fi verificati patronii, angajatii, dar si modul in care au fost obtinute licentele de functionare. (Nicu Amuraritei)
Protest - Angajatii lui Tender, solidari cu acesta
Angajatii grupului de firme apartinand lui Ovidiu Tender poarta, de ieri, banderole albe, in semn de protest fata de decizia instantei de a-l cerceta in stare de arest pe omul de afaceri. Cei 20.000 de angajati au semnat un document in care cer judecarea lui Tender in stare de libertate pe care l-au trimis Curtii de Apel Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.