Secretarul de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Nicu Toader (foto), a anuntat ca in scurt timp se vor face modificari asupra actelor normative care fac referire la modul in care sunt retrocedate unele terenuri si case c
Secretarul de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Nicu Toader (foto), a anuntat ca in scurt timp se vor face modificari asupra actelor normative care fac referire la modul in care sunt retrocedate unele terenuri si case confiscate de regimul comunist.
Oficialul a anuntat la Galati si ca parcurile nu vor mai fi retrocedate. ""Se fac incercari de imbunatatire a Legii Proprietatii. Se vor face modificari substantiale. In noua forma a textului de act normativ, parcurile din domeniul public al municipiului nu vor fi restituite, ci se vor oferi despagubiri substantiale. In cele mai multe cazuri, proprietatile in care se desfasoara activitati de interes public sunt revendicate de comunitatile evreiesti. Insa acestea au anuntat ca doresc sa dea in chirie cladirile dupa revendicare. Din acest motiv trebuie facute unele modificari legislative pentru a permite municipalitatii sa faca investitii in cladirile pe care le-a inchiriat pentru o perioada mai mare de timp"", a precizat secretarul de stat. Mircea Toader a precizat ca din Parcul Herastrau doar un sfert ramane neretrocedat, existand cereri pentru revendicarea restului. Primaria Capitalei a solicitat deja Guvernului modificarea Legii 247 privind redobandirea dreptului de proprietate, insa pana acum totul s-a rezumat la discutii informale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.