Daca vreti sa va initiati pustii in tainele artei, nu ocoliti activitatile organizate special pentru ei in salile fostului palat regal din Bucuresti. Fresce, icoane, broderii, sculpturi in lemn sau piatra, bijuterii romanesti din secolele XIV-XIX
Daca vreti sa va initiati pustii in tainele artei, nu ocoliti activitatile organizate special pentru ei in salile fostului palat regal din Bucuresti.

Fresce, icoane, broderii, sculpturi in lemn sau piatra, bijuterii romanesti din secolele XIV-XIX, picturi de Grigorescu, Tonitza, El Greco sau Rembrandt, sculpturi de Brancusi sau Rodin. Cu un simplu telefon de programare la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) si 4 lei noi, baietelul sau fetita dumneavostra poate face cunostinta cu lumea minunata a artei bune, isi va imbogati cultura generala si se va distra pictand sau modeland.
INITIERE. Programul se adreseaza familiilor cu odrasle intre 6 si 14 ani si consta in activitati ce urmaresc educarea privirii si stimularea creativitatii, intr-o maniera interactiva, astfel incat ""invataceii"" sa nu se plictiseasca. Temele abordate sunt diverse. Spre exemplu, luna martie este dedicata ""lumii obiectelor"". Copiii vor vizita Galeria de Arta Europeana si Galeria de Arta Veche Romaneasca unde, pe langa povestea diverselor exponate, vor descoperi si functiile acestora - decorativa, liturgica sau practica. Mai apoi vor trece in atelier, unde vor putea crea obiecte asemanatoare cu cele vazute. Bineinteles folosind materiale neconventionale puse la dispozitie de muzeu. ""Cursurile"" au loc sambata si duminica, de la ora 11, iar micutii vizitatori sunt programati dupa varsta.
ADULTI. Daca ati depasit copilaria si nu aveti pitici alaturi de care sa faceti aceasta ""calatorie"", va puteti programa telefonic pentru ""vizita de la ora patru"". In dupa-amiezile celei de-a doua si a patra zi de vineri a fiecarei luni, contra taxei de 4 lei noi, MNAR organizeaza vizite in cate o galerie a muzeului sau in una din expozitiile temporare. Ghidul e ""din partea casei"". Un alt program pentru adulti, care costa 8 lei noi, sunt seminariile bilunare ""Rendez-vous cultural"". Intalnirile au loc in prima si a treia vineri a fiecarei luni, tot de la ora 16:00, si au in vedere o etapa, o scoala sau o tema din arta europeana si nationala. Ele constau in vizitarea ghidata a salii dedicate temei prezentate si o prelegere insotita de material ilustrativ.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.