Incoltita de Garda Financiara, dar si de implicarea Ministerului de Interne, Dinamo a pus la dispozitia forurilor competente toata documentatia referitoare la transferul lui Mutu la Inter. Gruparea din Stefan cel Mare a anuntat ca n-a incasat deca
Incoltita de Garda Financiara, dar si de implicarea Ministerului de Interne, Dinamo a pus la dispozitia forurilor competente toata documentatia referitoare la transferul lui Mutu la Inter.

Gruparea din Stefan cel Mare a anuntat ca n-a incasat decat 2,1 milioane de dolari de la clubul italian, desi liderul ANAF, Sebastian Bodu, a confirmat zilele trecute ca Adrian Mutu a fost transferat la Inter pentru suma totala de 6 milioane de dolari. In acest moment, se poate deschide, oficial, ""Cazul Mutu"", existand atat din partea clubului Dinamo, cat si a ANAF, toate datele pentru declansarea unei anchete de amploare.
COMUNICAT. ""Documentatia pusa la dispozitia Garzii Financiare releva ca suma stipulata in contractul de transfer nr. 1105, din 02.12.1999, de 2,1 milioane USD, a fost incasata integral de catre clubul Dinamo, prin virament bancar. Aceasta suma este in concordanta si cu contractul de munca al jucatorului, nr. 551/15.07.1999, inregistrat la Liga Profesionista de Fotbal, cu nr. 241 din 22.07.1999"", se precizeaza in comunicatul de presa remis de gruparea din Stefan cel Mare.
RASPUNDERE. La finalul comunicatului, conducerea ""cainilor"" precizeaza: ""Dinamo se disociaza de orice alta forma de prezentare sau informatii oferite opiniei publice in legatura cu transferul jucatorului profesionist de fotbal
Adrian Mutu"". Cu alte cuvinte, Dinamo arunca toata responsabilitatea in spatele fostului sau presedinte executiv, fostul agent de jucatori Ioan Becali, cel care, la vremea respectiva, a intermediat transferul atacantului la Juventus Torino.
PAGUBITI. Imediat dupa confirmarea ""gaurii"" de 3.900.000 de dolari, fostul club al lui Mutu, FC Arges, a demarat demersurile pentru recuperarea pagubei in valoare de 1.750.000 USD, conform procentului stabilit prin contract cu Dinamo. Conducatorii pitesteni spun ca vor analiza toate detaliile respectivei tranzactii si nu exclud actionarea in justitie a clubului Dinamo pentru recuperarea datoriei.
CARTI VERZI. Dupa o intreaga tevatura creata in jurul transferului de la echipa chineza Beijing Guoan, mijlocasul Dan Alexa a primit vineri certificatul international de transfer, care il face bun de joc pentru Dinamo. Gruparea asiatica a acceptat sa primeasca suma de 200.000 de dolari, iar cazul nu va mai ajunge la judecata FIFA, acolo unde Beijing Guoan ii parase pe alb-rosii. De asemenea, si Sahtior Donetk a eliberat ""cartea verde"" pentru fundasul Cosmin Barcauan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.