Omul pentru care s-a inventat ghicitoarea ""ghici cine spala, Vali, vasele?"" Si la care puiul vine la sticla ""Wein, Weib und Gesang"", canta Strauss acum vreun secol si ceva maruntis de ani in urma. Femeii, ""Weib"", ""agonie si extaz"", spu

Omul pentru care s-a inventat ghicitoarea ""ghici cine spala, Vali, vasele?"" Si la care puiul vine la sticla

""Wein, Weib und Gesang"", canta Strauss acum vreun secol si ceva maruntis de ani in urma. Femeii, ""Weib"", ""agonie si extaz"", spune un filosof de pahar, ""moartea portofelului"", conchide partenerul de-o viata, ""nu poti trai cu ea, daa€™ nici nu poti s-o impusti"", zice o vorba americaneasca, ma risc sa-i zic eu un sincer si calduros ""La multi ani!"", dupa care o invit la o cuvantare de Revelion de-a tovarasului. Ca s-o sterg la sprit. Ma intorc spre dimineata, o infrunt curajos ca Rambo si cu cravata legata la frunte tot ca mai sus amintitul. Tipa si ma doare capul, asa ca amenint ca o mitraliez cu buchetul turtit de garoafe. Ce nu va convine?! Pastrez proportiile! Si in manualele de scoala primara tata citeste ziarul si mama spala vase!
Dar unde ramasesem? A, de ""Wein"" era vorba! Si-i din belsug! Cat despre ""Gesang""... Maestre, zi una de-a noastra!
""Prima data cand m-am apropiat eu de bucatarie a fost cam demult"", spune Vali Craciunescu. E de-a noastra, nu? ""Dar nu ca sa gatesc pentru o doamna, ca tot le onoram in perioada asta pe doamnele noastre, ci ca sa fac o omleta asa cum il vazusem eu prin filme pe Bud Spencer ca facea. Dar el era Piedone si eu un pusti de vreo 12 ani. Am spart vreo 15 oua, am facut omleta si am ajuns la spital! Recomand reteta cu caldura, daa€™ numai din vreo doua oua, cu branzica si marar.""
Sa moara Piedone de ciuda! Ca parca-l vad facand concurs de indopat cu friptane si pe Terrence Hill cum i le da la mana ca pe caramizi. Da-i cu ascutitua€™!
""Din cand in cand imi place sa gatesc. Nu prea am timp insa, asa ca familia mea rade cu lacrimi de crocodil cand le spun ca-mi place, pentru ca nu apuc decat sa spal vasele. Uneori. Sa nu zica cineva ca nu ma implic in treburile casei! Ca la noi in familie exista o ghicitoare: «Ghici cine spala, Craciunescu, vasele?». Dar sa nu exageram! Chiar ma bag la ale bucatariei! Nu sunt eu un expert, dar imi place si d-aia imi si iese! Ma pricep bine si la ciorbe, dar ce-mi reuseste mie extraordinar, iar cei care au mancat la mine pot oricand sa confirme, e puiul pe sticla!"" Simt ca incepe sa ma gadile rasul (nu ala de la Zoo, altua€™).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.