Din punctul de vedere al conditiilor pentru schi, Poiana Brasov se afla in aceste zile in cea mai buna perioada a sezonului de iarna. Ninsorile care au cazut fara incetare in ultimele zile au facut ca stratul de zapada sa depaseasca grosimea de un me

Din punctul de vedere al conditiilor pentru schi, Poiana Brasov se afla in aceste zile in cea mai buna perioada a sezonului de iarna. Ninsorile care au cazut fara incetare in ultimele zile au facut ca stratul de zapada sa depaseasca grosimea de un metru.

Precipitatiile din aceasta saptamana au dat peste cap intreaga tara. In Bucuresti se circula bara la bara, iar pe cateva drumuri din zona montana se circula cu dificultate.
FERICITI. Sunt destui oameni care se bucura enorm pentru ninsorile care au lovit Romania. La munte a nins fara incetare, astfel ca in unele statiuni stratul de zapada a trecut cu mult de un metru. In Poiana Brasov, statiune care nu a avut parte de asemenea precipitatii in ultimii ani, conditiile sunt excelente pentru sporturile de iarna. Partiile din Masivul Postavaru sunt pregatite sa descarce un numar cat mai mare de schiori in week-end-ul ce incepe astazi.
TRASEU. De la statia superioara a telecabinei Capra Neagra, cunoscuta de multi si drept ""cabina mare"", si pana la statia de jos a telegondolei se poate cobori pe orice pista. Chiar si pe Subteleferic, acolo unde mereu a fost gheata, se poate schia, iar pantele foarte abrupte pot fi si ele abordate. In partea de jos, Drumul Rosu avea portiuni cu gheata, dar ninsorile din ultimele zile le-au acoperit.
BUCUROS. ""Am vazut ca la Bucuresti ninge si mi-am luat imediat concediu. Decat sa stau la serviciu si sa fac doua ore de acasa pana la birou, de ce sa nu ma bucur de zapada asta excelenta? Mi-am luat nevasta si am venit la munte, chiar daca am fost si acum doua saptamani. Merg des la schi, dar cred ca acum am prins cea mai buna zapada din aceasta iarna. Am venit la Poiana Brasov pentru ca aici au disparut cozile. Daca ma duc pe Valea Prahovei am parte mai mult de chin decat de distractie. E coada peste tot si sunt multi copii care se dau cu punga. Trebuie sa se distreze si ei, normal, dar mi-e frica sa nu ii lovesc si sa patesc vreo nenorocire. Am vazut ca aici exista un loc special unde te poti da cu sania"", spune Marin Nastase, 48 de ani, din Bucuresti. In acest week-end, Ana Teleferic va pune in functiune toate instalatiile de transport pe cablu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.