Pe internet circula de cateva zile un filmulet despre un ""misterios"" gadget produs de Microsoft. ""Origami"" este si consola portabila si Tablet PC. Conexiune internet wireless si GPS. Dar merge si ca player audio sau video. Nascuta in cultur

Pe internet circula de cateva zile un filmulet despre un ""misterios"" gadget produs de Microsoft. ""Origami"" este si consola portabila si Tablet PC. Conexiune internet wireless si GPS. Dar merge si ca player audio sau video.

Nascuta in cultura japoneza, Origami reprezinta arta impaturirii hartiei. Ceea ce nu se stie inca - toata lumea dandu-si cu parerea - ce inseamna ""Origami"" in tech-cultura corporatiei Microsoft. Pana una alta, pare o combinatie intre Tablet PC cu capabilitati WiFi si Consola portabila cu GPS si Bluetooth. Mai mare decat un PDA si mai mic decat un notebook.
Toate aceste detalii reies dintr-un filmulet de prezentare ""scapat"" pe youtube.com. Si mai are si XP. Ba s-ar putea sa nu mai aiba, spun acum reprezentantii Microsoft. Pentru ca filmuletul a fost facut cu un an in urma si intre timp s-au facut modificari.
COMPETITIE. Cert este un lucru. Compania lui Bill Gates vrea cu disperare un gadget multimedia, care sa ""inghita"" si PlayStationPortable, dezvoltat de Sony si iPod video de la Apple. Plus telefonie 3G. Pana una alta, se asteapta prezentarea oficiala. Initial (dupa cum aparea pe www.origamiproject.com), prezentarea trebuia facuta la 3 martie, dar se prelungeste asteptarea pana la 9 martie (cand incepe si CeBIT la Hanovra).
Oricum, Bill Gates a vorbit de mai multe ori despre o ""jucarie"" care seamana acum cu ""Origami"" si al carei pret sa nu depaseasca 600 de dolari pentru versiunea cea mai ""saraca"" in echipamente. Pretul urmand sa creasca in functie de tehnologiile pe care le inglobeaza.

HARTA. Suport GPS pentru drum lung


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.