Cristina Popa, celebra persoana audiata in dosarul Zambaccian care ar fi fost stropita cu motorina ca nu cumva sa spuna prea multe, s-a hotarat sa faca in sfarsit plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau cu privire la incident. INTAR
Cristina Popa, celebra persoana audiata in dosarul Zambaccian care ar fi fost stropita cu motorina ca nu cumva sa spuna prea multe, s-a hotarat sa faca in sfarsit plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau cu privire la incident.


INTARZIERE. Acest lucru ne-a fost confirmat ieri de procurori, care ne-au mai precizat ca femeia a depus plangere la 27 februarie, desi incidentul a avut loc cu o saptamana mai devreme, iar reclamatia face referire ""la infractiunea prevazuta de art.194 din Codul Penal"", care se refera la santaj. Procurorii nu ne-au putut preciza care a fost obiectul reclamatiei Cristinei Popa, dat fiind caracterul confidential al dosarului aflat in faza de urmarire penala. Anchetatorii ne-au mai spus ca in acest moment se verifica sesizarea, in vederea confirmarii sau infirmarii acesteia. Surse din anturajul Cristinei Popa ne-au spus insa ca, de fapt, celebra motorina invocata de Daniel Morar ar putea fi de fapt un simplu insecticid. Iar efectul imediat al substantei a fost acela ca pe Cristina Popa au usturat-o ochii! Nici urma insa de motorina in toata aceasta poveste, care a inflamat spiritele cu ajutorul procurorului sef al DNA.
Cristina Popa este una dintre persoanele care au fost audiate in dosarul Zambaccian, in calitate de administrator al firmei Vertcon SRL din Bacau, societate prin intermediul careia s-au adus in tara materiale de constructii care ar fi fost folosite la vila fostului premier din Strada Zambaccian. Existenta unor importuri din China prin societatea Vertcon ne-a fost confirmata de Vasile Soiman, seful Vamii Bacau. ""Acum vreo luna in urma, procurorii DNA ne-au solicitat in orginal, foarte concret, dupa numerele de inregistrare, zece declaratii vamale ale firmei Vertcon pe niste importuri de materiale de constructii si mobilier efectuate in anii 2002 si 2003. Nu stiu exact care au fost obiectele importate, e mult de atunci, noi inregistram aproximativ 40.000 de declaratii vamale pe an"", a precizat Soiman. Cristina Popa n-a fost de gasit.
MODERNIZARE. Vertcon, specializata in constructii de cladiri si lucrari de geniu, are un contract de 90 de miliarde de lei, fara TVA cu Primaria Bacau, de modernizare a Bazinului de inot. Contractul a fost obtinut de la actuala administratie la 16 februarie 2005, si conform purtatorului de cuvant al primariei, lucrarile efectuate de firma sunt in grafic. Sursele de finantare ale acestui proiect au fost atrase prin subscriptie publica de fostul primar Dumitru Sechelariu in 2004. In acelasi an, firma Vertcon SA inregistra un profit de 25 de miliarde de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.