O echipa de cercetatori de la Microsoft a dezvoltat o ""interfata"" de utilizator operata cu piciorul, aceasta fiind prezentata ca o alternativa la batranul mouse. StepUI ar putea fi de folos si pentru persoane cu dizabilitati.
Cercetatorii
O echipa de cercetatori de la Microsoft a dezvoltat o ""interfata"" de utilizator operata cu piciorul, aceasta fiind prezentata ca o alternativa la batranul mouse. StepUI ar putea fi de folos si pentru persoane cu dizabilitati.
Cercetatorii au dezvoltat un fel de ""pad"" care este controlat cu picioarele.
Interfata StepUI (Step User Interface) le permite utilizatorilor sa navigheze prin e-mail sau prin colectiile de imagini digitale, calcand pe anumite parti ale acesteia. Pentru posta electronica exista aplicatia StepMail, in timp ce pentru foto au dezvoltat StepPhoto. Pentru a rula aplicatiile este suficient sa apesi cu piciorul de mai multe ori pe ""pad""-ul care este impartit pe domenii.
""Sunt unele aplicatii si interfete pe care ai vrea sa le controlezi cu picioarele. Pe altele preferi sa le controlezi cu mainile. Iar in unele cazuri vei dori sa folosesti ambele modalitati. Este vorba de optiuni"", a declarat Kevin Schofield, manager al diviziei de strategie si comunicare la Microsoft. CERCETARE. Pentru dezvoltarea acestui echipament a participat o echipa a cercetatorilor Brian Meyers, A.J. Brush, Steven Drucker si Marc Smith. ""Multi functionari petrec o gramada de timp la birou, ocupandu-se de mail-uri. Noi le oferim o alternativa"", a declarat Brian Meyers.
StepUI ar putea sa fie de folos pentru cei cu dizabilitati si nu isi pot folosi mainile, dar compania crede ca ideea ar putea ""prinde"" si la utilizatorii obisnuiti.
Noul ""Pad"" este prezentat in cadrul TechFest, un eveniment in cadrul Microsoft, la care participa doar angajatii si invitati speciali. Microsoft Research TechFest se desfasoara la cartierul general al companiei din Redmond si, timp de doua zile, cercetatorii Microsoft au ocazia sa isi expuna cateva din creatiile lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.