Spune-mi cum stai cu sexul, ca sa-ti spun daca te pandeste vreo boala de inima. Este una dintre concluziile unui recent studiu efectuat in SUA, confirmat de specialistul nostru, profesorul Nicolae Calomfirescu. Profesorul doctor Nicolae Calomf

Spune-mi cum stai cu sexul, ca sa-ti spun daca te pandeste vreo boala de inima. Este una dintre concluziile unui recent studiu efectuat in SUA, confirmat de specialistul nostru, profesorul Nicolae Calomfirescu.

Profesorul doctor Nicolae Calomfirescu atrage atentia asupra legaturii existente intre disfunctiile erectile si tulburarile cardiovasculare. Avertismentul profesorului Nicolae Calomfirescu este confirmat de un recent studiu care a avut ca scop demonstrarea acestei legaturi periculoase pentru orice barbat.
Dificultatile erectile pot avea cauze fizice si/sau psihice. Intrebarea este daca tulburarile de erectie pot fi corelate cu obturarea arterelor sau sunt o problema de varsta, o problema psihica. Studiul realizat in Statele Unite a inclus aproximativ 9.000 de barbati si a stabilit ca disfunctia erectila si riscul unui accident vascular merg mana in mana. Riscul creste cu 45% in cazul barbatilor fumatori sau al celor care au antecedente de boli cardiovasculare in familie.
Studiul a mers si mai departe, apreciind ca, dupa un an de la aparitia disfunctiei erectile, este posibila aparitia unei tulburari cardiovasculare. Potrivit profesorului Nicolae Calomfirescu, aceasta inseamna ca orice barbat aflat in aceasta situatie sa faca periodic un bilant cardiovascular.
Concluzia acestui studiu ar putea reduce riscurile infarctului sau altor probleme majore ale inimii. Ceea ce este foarte important in conditiile in care mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculare este foarte mare si aceasta reprezinta principala cauza de handicap la barbatul adult.

FACTORI DE RISC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.