Partidul Conservator ar putea vota impotriva statutului minoritatilor nationale, mentinandu-si neschimbata pozitia fata de acest proiect de lege, in ciuda discutiilor de marti seara din coalitie. Pozitia conservatorilor nu este surprinzatoare. L
Partidul Conservator ar putea vota impotriva statutului minoritatilor nationale, mentinandu-si neschimbata pozitia fata de acest proiect de lege, in ciuda discutiilor de marti seara din coalitie.


Pozitia conservatorilor nu este surprinzatoare. Liderul PC, Dan Voiculescu, este primul politician care, in numele interesului national, a propus modificarea si completarea Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, astfel incat populatia minoritara romana din judetele Harghita si Covasna sa aiba reprezentare de drept in consiliile locale si judetene. Propunerea liderului PC este o solutie pentru a echilibra balanta in privinta drepturilor acordate romanilor si maghiarilor din cele doua judete, in contextul adoptarii statutului minoritatilor nationale. De altfel, liderii PC si UDMR au avut mai multe discutii pe aceasta tema, Dan Voiculescu insistand ca parlamentarii conservatori vor vota in favoarea statutului minoritatilor numai daca si romanii din Harghita si Covasna vor fi reprezentati de drept in structurile administratiei locale.
Si alte proiecte politice in premiera poarta semnatura liderului conservatorilor. Dan Voiculescu este si primul politician autor al unui proiect de lege privind confiscarea averilor ilicite. Cunoscut sub numele de ""legea Voiculescu"", proiectul, depus anul trecut la Senat, vizeaza controlul averilor provenite din venituri ce nu pot fi justificate legal tuturor persoanelor, inclusiv pentru demnitari. PC a strans, in sprijinul acestui proiect, peste 600.000 de semnaturi, de la cetateni din toata tara.
TVA, REDUSA. De asemenea, presedintele Partidului Conservator este primul politician care a propus reducerea TVA la alimentele de baza, insistand in cadrul coalitiei pentru adoptarea unui proiect de lege pe aceasta tema, depus la Parlament in octombrie 2005. In opinia liderului PC, aceasta masura va contribui nu numai la usurarea vietii oamenilor, ci si la sanatatea natiunii in ansamblu. ""Noi am lansat aceasta propunere plecand de la o idee simpla, corecta si la care tinem mult: daca tot trebuie sa ne aliniem cu Uniunea Europeana la preturile pe care le platim, atunci trebuie sa ne aliniem si la facilitatile oferite de aceeasi Uniune Europeana. Daca am proceda asa, am vedea ca in toata Uniunea Europeana, spre care aspiram ca natiune, exista aceasta cota diferentiata a TVA la produsele alimentare, in Marea Britanie fiind chiar zero. In opinia mea, diferenta esentiala intre noi si UE este una de mentalitate: Uniunea Europeana are grija de alegatori, Romania are gija de alesi si de lumea «aleasa»"", explica Dan Voiculescu intr-o scrisoare-apel adresata clasei politice pentru sustinerea initiativei PC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.