Jurnalist Corespondent de Vrancea al ziarului Ziua Sebastian Oancea, ziaristul invinuit in dosarul privind scurgerea de informatii secrete de la Ministerul Apararii Nationale, a fost audiat ieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie
Jurnalist
Corespondent de Vrancea al ziarului Ziua

Sebastian Oancea, ziaristul invinuit in dosarul privind scurgerea de informatii secrete de la Ministerul Apararii Nationale, a fost audiat ieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Jurnalistul a fost pus sub invinuire la 21 februarie, dupa ce, cu trei zile in urma, locuinta sa a fost perchezitionata de procurori, care cautau indicii si probe referitoare la amploarea cazului privind scurgerea catre presa a unor informatii militare. Inainte de a intra ieri la audiere, Oancea a declarat ca se simte amenintat, si de aceea se gandeste sa ceara azil intr-o alta tara: ""Nu am primit telefoane de amenintare, dar ma simt urmarit tot timpul (...) Nu e paranoia, este adevarul crunt. Sunt foarte hotarat sa trimit catre ambasade cereri de azil. Vreau sa plec din tara asta"". Oancea a mai spus, la iesirea de la audieri, ca este decis ca, indiferent de mersul anchetei in cazul sau, sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru a obliga statul roman sa plateasca pentru abuzurile in cazul sau. Pentru ca evolutia anchetei privind detinerea si folosirea informatiilor secrete este in atentia tuturor, Jurnalul National il declara pe Sebastian Oancea ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.