Dupa ce Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a somat RomTelecom sa elibereze frecventa in judetul Buzau si 20.000 de abonati risca sa ramana fara telefonul fix, spiritele s-au mai linistit. Connex Vodafone a
Dupa ce Inspectoratul General pentru Comunicatii
si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a somat RomTelecom sa elibereze frecventa in judetul Buzau si 20.000 de abonati risca sa ramana fara telefonul fix, spiritele s-au mai linistit.

Connex Vodafone a anuntat ca va amana lansarea serviciilor de generatia a treia in zona pana cand operatorul de telefonie fixa va gasi o solutie.
Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, s-a intalnit cu reprezentantii celor trei parti pentru a identifica o solutie de rezolvare mai rapida a problemelor aparute in urma lansarii serviciilor 3G in judetul Buzau de catre Connex-Vodafone, in frecventa 1.973,75 MHz.
SOLUTIE. Nagy a solicitat o solutie temporara, intr-o prima faza, astfel incat abonatii RomTelecom din judetul Buzau sa nu fie lipsiti de servicii de telefonie fixa. In urma discutiilor s-a stabilit ca Vodafone sa amane lansarea serviciilor 3G in judetul Buzau, iar RomTelecom sa gaseasca in cel mai scurt timp posibil o solutie de rezolvare a problemei: ""Tin sa precizez ca solutiile RomTelecom trebuia sa soseasca inca de anul trecut, de cand o adresa a MCTI semnata chiar de mine, in 7 februarie 2005, atentiona asupra acestui aspect si solicita RomTelecom o rezolvare pana la 31 decembrie 2005"", spune ministrul. (Cristian Ionita)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.