Alte cazuri suspecte de gripa aviara la pasari domestice au fost depistate in judetele Constanta, Braila si Calarasi, in urma testelor rapide facute de autoritatile sanitar-veterinare. CONSTANTA. 45 de pasari au fost descoperite moarte in localitat
Alte cazuri suspecte de gripa aviara la pasari domestice au fost depistate in judetele Constanta, Braila si Calarasi, in urma testelor rapide facute de autoritatile sanitar-veterinare.
CONSTANTA. 45 de pasari au fost descoperite moarte in localitatile constantene Satu Nou, Azizia si Crangu, iar testele rapide au confirmat exsitenta virusului H5 la 41 dintre ele. Autoritatile din satul Crangu spun ca un localnic ar fi adus in ograda, de pe balta, 36 de pasari, care ulterior au murit. Testele facute au confirmat ca 32 dintre acestea erau infectate cu virusul gripei aviare. In Satu Nou, prezenta virusului a fost detectata la patru zburatoare, iar in Azizia, la alte cinci, a declarat Grigore Mertoiu, seful DSV Constanta. Tot ieri, probele prelevate de la cateva lebede de pe plaja dintre Eforie Nord si Eforie Sud au iesit pozitive. Toate probele au fost transmise pentru confirmare Laboratorului National de Referinta. Judetul Constanta a fost cel mai afectat de gripa aviara in acest an.
Virusul H5N1 a fost confirmat pentru probele prelevate din localitatea Topalu, unde ieri a inceput actiunea de eutanasiere a tuturor pasarilor. Acesta este al saselea focar din judet, alaturi de cele de la Topraisar, Vlahi, Ostrov, Tuzla, Navodari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.